Macovei: PRU e doar o şmecherie politică. Îi rog pe oameni să nu se lase păcăliţi!

În opinia Monicăi Macovei, PRU se va uni cu PSD şi ALDE şi vor crea un mare bloc al penalilor în Parlamentul României.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Victor Ponta ar trebui să îşi încheie oficial carieră iar Partidul România Unită este doar o şmecherie politică, a declarat duminică Monica Macovei, la Realitatea TV, în contextul în care, în ultima vreme formaţiunea lui Bogdan Diaconu a "aspirat" parlamentari de la alte partide - în special PSD - şi face o campanie agresivă pro-Ponta.

"Personajul Ponta şi-a încheiat cariera şi cred că ar fi cazul să o încheie şi în mod formal", a declarat Macovei la Realitatea TV.

Cât despre partidul fondat de Diaconu, Macovei a opinat că este doar o şmecherie politică.

"Acest PRU încearcă să păcălească lumea că e un nou partid. Că nu e PSD, că nu e ALDE. Se vor uni şi vor crea un mare bloc al penalilor în Parlamentul României. PRU nu este altceva, e doar o şmecherie politică care va duce la crearea unui bloc penal împreună cu PSD şi ALDE. (...) Îi rog pe oameni să nu se lase păcăliţi", a adăugat Macovei.

Reamintim că recent la PRU a aderat o mulţime de parlamentari, în general dintre cei nemulţumiţi de conducerea partidelor din care făceau parte, printre ei fiind şi apropiaţi ai lui Ponta, precum Sebastian Ghiţă şi Mirel Palada. La PRU au mai venit şi deputatul Dorin Petrea (PMP), senatorul Constantin Popa (PMP), deputatul Ion Eparu (PSD), deputatul Cristian Rizea (PSD), senatorul Daniel Savu (ex-PSD) şi deputatul Mihai Sturzu (ex-PSD).

După fiecare dintre cele şase achiziţii, Bogdan Diaconu a anunţat pe contul său de Facebook numele noului venit adăugând la finalul mesajului: "de astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici...îl aşteptăm pe VP!" Se pare însă că "VP' nu mai vine, fiind convins de Liviu Dragnea să rămână "să lupte" alături de PSD