Coaliţia de guvernare rezistă. UNPR şi ALDE nu se dezic de Victor Ponta

Daniel Constantin, Victor Ponta şi Gabriel Oprea
Daniel Constantin, Victor Ponta şi Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.07.2015

Fără vreun gând de demisie de la şefia Executivului, premierul Victor Ponta, proaspăt inculpat în dosarul Şova, le-a transmis luni jurnaliştilor, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că echipa este unită şi va merge înainte, lucru confirmat şi de colegii săi Gabriel Oprea şi Călin Popescu Tăriceanu.

"Echipa este unită şi aşa mergem mai departe", a declarat Victor Ponta.

"Mergem în continuare în coaliţie. Sunt convins că guvernul e foarte bun, PSD-UNPR-ALDE, consecvent, care a făcut lucruri bune pentru România şi poate face lucruri şi mai bune", a precizat, la rândul său, Gabriel Oprea, citat de b1.ro.

Întrebat dacă premierul Ponta a ridicat problema demisiei în cadrul şedinţei, şeful UNPR a răspuns: "Sub nicio formă!"

"Îl sprijin pe Ponta, primul ministru al României. Rămânem în coaliţie cu Victor Ponta primul ministru al României. Sunt un om serios care îşi respectă angajamentele. UNPR e un partid serios, eu caut să fiu un om serios", a subliniat Oprea.

Liderul ALDE (PLR PC), Călin Popescu Tăriceanu, dă asigurări că nu sunt probleme în coaliţie: "Nu are o problemă coaliţia în sine. Astăzi, cu toţi cei care am fost la masa am confirmat că coaliţia va susţine în continuare guvernul condus de Victor Ponta (...) Nu aveam motive să fim tensionaţi. A fost o discuţie foarte utilă, colegială în care nu aveam ce să ne reproşăm decât cum este firesc după o perioadă lungă de absenţă a premierului ne-am reunit să discutăm subiectele politice care ne interesează".

Tăriceanu susţine că membrii coaliţiei vor merge împreună până la alegerile parlamentare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor