Tăriceanu, luat la rost. "Unora a început să le placă faptul că li se deschide uşa să nu cumva să atingă clanţa"

"În ţara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcţie", a fost mesajul transmis de ministrul Violeta Alexandru, la scurt timp după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prins sărind peste coada de la permise.
Andrei Pricopie
18.08.2016

alte articole

Violeta Alexandru – Ministru, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
18.08.2016

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a sărit peste o codă gigantică şi a intrat pe uşa din dos pentru a-şi reînnoi permisul de conducere. Explicaţia pe care a dat-o ulterior - potrivit căreia liderii ţării trebuie să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor şi nu statului la coadă - nu a convins-o câtuşi de puţin pe Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

"Nu, domnul Tăriceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcţii nu este statul la coadă, justificând de ce nu a stat şi dânsul la aceeaşi coadă, cu mulţi alţi oameni, pentru ridicarea permisului. Pentru mine nu este deloc aşa cum spune. În ţara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcţie.

Nu am paşaport de ministru, am stat la coadă pentru a îmi înscrie fetiţa la şcoală, stau când este nevoie, la coadă pentru a rezolva mici încurcături administrative şi, din aceste experienţe, eu una, învăţ foarte multe lucruri când sunt alături de cei care aşteptă, civilizaţi, ca şi mine", a scris ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic pe contul său de Facebook.

Coada şi, de fapt, contactul cu oamenii având probleme zilnice, i-au fost Violetei Alexandru "cea mai bună lecţie în şedinţele echipei guvernamentale când s-au luat primele decizii de simplificare în administraţie, încercând să reducem cât mai mult, etapă cu etapă, din lungimea cozii".

"Şi acolo unde nu am putut, încă, aşa cum ne-am dorit, când altă soluţie chiar nu era, nu m-am lăsat până nu s-au pus câteva scaune în holul din faţa uşii pentru oamenii care aşteptau să îşi rezolve problemele. Şi un bidon cu apă. Sunt convinsă că sunt antipatică atunci când spun că unora a început să le placă şefia, funcţia, faptul că li se deschide uşa să nu cumva să atingă clanţa şi, în final, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca şi când ar fi Dumnezei.

Se pierde uşor contactul cu realitatea cu cât este mai înaltă funcţia publică dar, în final, ţine de noi, de fiecare din noi, să ne oprim şi să avem puterea să recunoaştem. Dacă vrem. După aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simt că România mea este România în care şi eu sunt tot cetăţean, alături de concetăţenii mei. Aşa îmi educ şi fetiţa", a mai precizat Violeta Alexandru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor