Iohannis cere o campanie fără politicianism, promisiuni goale şi spectacol fără substanţă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa ca, în această campanie electorală pentru alegerile parlamentare, politicienii să nu fie motivaţi de "goana după procente", ci de respectul faţă de alegători.

"Daţi-mi voie de aceea să spun câteva lucruri despre viitor, mai ales că ne aşteaptă campania electorală. (...) Mi-aş dori ca în această campanie electorală nu goana după procente să-i motiveze pe politicieni, ci respectul faţă de alegători. Electoratul s-a maturizat, este momentul ca şi clasa politică, în ansamblul ei, s-o facă.

Cred că în această campanie, forţele politice au şansa de a arăta că au încheiat ele însele etapa promisiunilor goale, a spectacolului fără substanţă şi politicianismului (...) Am încredere că viitorul spre care ne îndreptăm este unul al dialogului, toleranţei şi unităţii în diversitate!", a declarat joi, la Palatul Parlamentului, Klaus Iohannis.

În opinia preşedintelui, minorităţile naţionale au "într-un fel un avantaj" în alegeri pentru că nu sunt sub presiunea procentelor, chiar aşa mult precum ceilalţi competitori electorali.

Declaraţiile şefului statului au fost făcute cu prilejul evenimentului de lansare a cărţii "Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale 1990-2016".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne