Tăriceanu: Daniel Constantin e manelistul politicii româneşti. Nu are niciun fel de principii în viaţă

Dat pe uşă afară din ALDE, Daniel Constantin tocmai a depus actele în instanţă pentru înfiinţarea unui nou partid - Pro România, demers care a stârnit critici dure din partea fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Fostul co-preşedinte ALDE Daniel Constantin este "manelistul politicii româneşti", nu are "niciun fel de principii în viaţă", aşa că a fost o decizie bună că a fost dat afară din partid, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională a ALDE, fostul său coleg Călin Popescu Tăriceanu, devenit între timp unicul lider al formaţiunii rezultate din fuziunea PC cu PLR.

"Am avut un moment în care, odată cu Congresul care s-a desfăşurat în ALDE şi în care, într-un fel, s-au separat lucrurile, mi s-a părut că e regretabil că domnul Daniel Constantin a fost exclus din partid. Astăzi, privind puţin la ce se întâmplă, ajunge să îmi pară bine (...) pentru că înţeleg acum şi mai bine profilul persoanei şi caracterul ei. Ce înseamnă să nu ai niciun fel de principii în viaţă.

A început să facă politică în Partidul Conservator, deci, presupun că avea convingeri legate de doctrina conservatoare. După aceea, o dăm la o parte, o aruncăm la gunoi, trecem la liberali. Scăpăm şi de chestia cu liberalii şi acum ne facem ultranaţionalişti, că văd că cochetează cu ideea formării unui partid naţionalist. De ce? Pentru că simte că pe piaţa politică e nevoie de aşa ceva", a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

Preşedintele ALDE îl acuză pe fostul său coleg de partid că este precum un cântăreţ care renunţă la "muzica cultă", în favoarea manelelor.

"Asta este exact ca un cântăreţ care se uită, se duce la o nuntă şi vede că la nuntă lumea se bucură când ascultă manele. Şi atunci cântăreţul lasă muzica cultă şi zice că 'manele se cer, manele cânt!'. Aşa şi domnul Daniel Constantin. El este manelistul politicii româneşti. Dacă vreţi să faceţi politică serioasă şi pe termen lung, vă spun eu: nici nu ascultaţi manele, nici nu cântaţi manele! Învăţaţi după note şi după note liberale!", le-a transmis Tăriceanu tinerilor ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne