Tânărul român acuzat de uciderea unei japoneze, condamnat la închisoare pe viaţă

.
. (Photos.com)
Flori Mladin
05.03.2014

Un tânăr român de 18 ani, acuzat că a înjunghiat mortal o japoneză la Tokyo în februarie 2013, a primit o condamnare la închisoare pe viaţă, transmite Japan Today în pagina electronică.

Tribunalul a anunţat sentinţa după ce juriul l-a declarat vinovat pe tânăr, numele lui nefiind precizat deoarece este minor.

Tânărul a fost arestat împreună cu un prieten japonez în vârstă de 19 ani, fiind acuzat de uciderea tinerei Arisa Yamada, în vârstă de 22 ani, la 28 februarie 2013.

Acuzatul a declarat în faţa Curţii că a făcut acest lucru deoarece avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, relatează cotidianului Sankei Shimbun. Adolescentul român şi prietenul lui au ucis-o pe japoneză şi i-au furat 10.000 de yeni. Prietenul său japonez, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă anul trecut, a susţinut că au comis această crimă la propunerea românului.

Potrivit procurorilor, cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înaintea crimei, cu scopul de a comite un jaf armat, potrivit Sankei.

Înainte de a fi ucisă, victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori. Aceasta lucra la un restaurant în ture de noapte pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la cca 500 de metri de staţia JR Kichijoji pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00, după ce a ieşit dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Unii martori au declarat că tânăra a fost urmărită de doi tineri când a plecat de la magazin.

Poliţia a declarat că Arisa Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital pentru a fi salvată, însă a murit pentru că pierduse prea mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la cca 200 de metri distanţă de locul crimei.

Adolescentul român a fost arestat deoarece testele ADN au demonstrat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale corespunde cu cel al victimei. Ulterior, poliţia a găsit geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care locuia prietenul românului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor