Suspecţi de spălare de bani din şapte judeţe, percheziţionaţi de poliţie

Poliţiştii au început joi dimineaţa 23 de percheziţii la domiciliile unor persoane din şapte judeţe pe baza unor informaţii că acestea sunt implicate în operaţiuni de spălare a banilor.
Poliţişti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
04.04.2013

Poliţiştii au început joi dimineaţa 23 de percheziţii la domiciliile unor persoane din şapte judeţe pe baza unor informaţii că acestea sunt implicate în operaţiuni de spălare a banilor. Sumele ar proveni din evaziune fiscală şi ar fi fost reintroduse în circuitul normal prin contul unei instituţii de cult, au precizat oamenii legii.

Percheziţii în acest dosar au fost efectuate în Mureş, Bacău, Braşov, Iaşi şi alte trei judeţe, iar la acţiune au participat poliţiştii BCCO Târgu Mureş şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Ancheta a fost demarată pe 19 iunie 2012, când poliţişti din Târgu Mureş s-au sesizat cu privire la activitatea grupului organizat care se ocupa de spălarea de bani încă din 2010. Până în prezent, în contul bancar al unei instituţii de cult au fost făcute mai multe viramente bancare, cu titlul de "sponsorizare", în valoare totală de 914.000 de lei.

Banii erau donaţi de o societate comercială din Braşov şi apoi ajungeau în contul mai multor persoane fizice care erau angajate la firma respectivă. Contul bancar a fost folosit doar pentru încasarea "sponsorizărilor" şi distribuirea acestor sume către diferite persoane fizice.

Angajaţii au primit banii direct din contul bancar al instituţiei de cult, cu indicaţii precum "achiziţie tablă", "cherestea", "contravaloare tablă", "contravaloare răsaduri", "contravaloare ceară", "contravaloare muguri de pin", "răşină" şi "lemn iconostas".

Din cauza acestor transferuri de bani, bugetul statului a fost prejudiciat cu 292.480 de lei, sumă care reprezintă impozit pe profit şi pe dividende.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că transferurile succesive de bani au avut ca scop spălarea sumelor rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv a sumei de 914.000 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor