Surse: Iohannis a convocat o şedinţa a CSAT-ului pentru marţi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în cursul săptămânii viitoare, marţi, au precizat sâmbătă, pentru Mediafax, surse politice.

Pe ordinea viitoarei şedinţe a CSAT ar urma să se regăsească şi unul din temele fierbinţi ale momentului, defrişările ilegale, care au scos în stradă mii de români la protestele din 9 mai. De altfel, şi astăzi în Capitală şi alte oraşe se prefigurează proteste pentru oprirea tăierilor ilegale de păduri.

Amintim că, în a doua jumătate a lunii mai, după protestele contra defrişărilor, preşedintele Iohannis anunţa că a fost definitivată ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT, care cuprinde şi tema defrişărilor ilegale, precizând că până la şedinţă toate instituţiile abilitate trebuie să prezinte materiale care să ofere "o imagine mai clară" asupra amplorii acestui fenomen.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intenţie. Am avut săptămâna trecută o discuţie cu premierul despre ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, procedură legală, şi am definitivat ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a CSAT. Astfel, ea conţine o analiză a situaţiei în domeniu şi până la această şedinţă aşteptăm materiale de la toate instituţiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară asupra amplorii şi pagubelor produse de defrişările ilegale", declara Iohannis, citat de Mediafax.

Totodată, şedinţa CSAT vine la o zi după consultările pe care preşedintele le-a convocat pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării.

Nu în ultimul rând, merită menţionat că CSAT-ului i s-a cerut recent, în repetate rânduri, de către mai multe asociaţii ale magistraţilor, să clarifice aspectele legate de o posibilă implicare a SRI în procesul de justiţie în afara limitelor legale.

CSM a cerut CSAT-ului să verifice existenţa ofiţerilor acoperiţi în Justiţie, iar Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) i-a solicitat miercuri, preşedintelui să convoace acest for, pentru a analiza situaţia şi a dispune măsurile ce se impun, inclusiv revocarea hotărârilor emise de acest CSAT prin exces de putere, respectiv "prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne