"Surprize, surprize": Elena Udrea este noul preşedinte PMP

Partidul Miscarea Populară are un nou preşedinte în persoana Elenei Udrea, aleasă cu peste 75% din voturile celor prezenţi la Congresul PMP.
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.06.2014

Partidul Miscarea Populară are un nou preşedinte în persoana Elenei Udrea, aleasă cu peste 75% din voturile celor prezenţi la Congresul PMP.

La trei săptămâni după ce a obţinut în alegerile europarlamentare un scor mai mic decât independentul Mircea Diaconu, susţinut de Antena 3, Partidul Mişcarea Populară, a organizat primul său Congres, pentru alegerea noii conduceri. În jur de 1100 de delegaţi ai organizaţiilor din ţară şi diaspora au luat parte la congresul organizat la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a PMP.

Deşi în cursa pentru şefia partidului au intrat cinci candidaţi şi anume Elena Udrea, Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Gelu Vişan şi Adrian Rădulescu, "bătălia" finală s-a dat între Elena Udrea, liderul ne-oficial al "partidului în blugi" şi fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu. Preşedintele interimar al partidului, Eugen Tomac, nici măcar nu s-a înscris în competiţia pentru preşedinţia partidului, aspirând doar la un post de vice-preşedinte.

Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan s-au retras din competiţie, în favoarea Elenei Udrea, în timp ce Papahagi, vizibil emoţionat, s-a retras şi el, astăzi, cerându-le simpatizanţilor săi să voteze cu Daniel Funeriu.

"Dacă Eugen Tomac ar fi candidat, eu nu eram aici", a declarat Papahagi, cerându-le colegilor săi să nu le fie frică şi să spună întotdeauna ceea ce cred. Considerat a fi posesorul unui exces de coloana vertebrală, după ce, atunci când PMP-ul l-a accepta în rândurile sale pe deputatul traseist Marin Anton, a anunţat că iese din viaţa politică, Papahagi s-a retras astăzi din cursa pentru şefia partidului, în favoarea lui Daniel Funeriu, pe care l-a descris ca fiind un candidat excelent pe care ar vrea să îl vadă în fruntea partidului.

"Dacă partidul ăsta este disfuncţional, mai bine la gunoi cu el decât să ne pierdem timpul", a mai spus Papahagi în intervenţia sa, afirmând că PMP a fost creat pentru a fi o alternativă, "nu ca să intre în jocuri dubioase". "Noi suntem partidul altfel", a adăugat Papahagi, care şi-a exprimat speranţa că nu va fi dat afară din partid fiindcă nu poartă blugi, aluzie la sloganul inventat de Elena Udrea.

"Acest partid trebuie să fie altfel. Pentru noi, politica este înainte de toate slujire. Nu fiţi căcăcioşi: este un îndemn pe care l-a dat tatăl lui Steinhart", le-a cerut Adrian Papahagi colegilor săi, întrerupt de aplauze la fiecare două minute.

Preşedinte al partidului a fost aleasă Elena Udrea, care le-a promis membrilor PMP că, dacă va fi aleasă îşi va dedica fiecare ceas din viaţa sa Mişcării Populare: "Putem deveni cel mai puternic Partid din România! Vă cer să veniţi şi împreună să ridicăm România" li s-a adresat Udrea colegilor de partid, înainte de vot, afirmând că PMP va deveni cel mai important proiect politic din ultimii 25 de ani.

S-au mai înscris în cursa pentru funcţii în partid Marin Anton, aspirant, alături de Adrian Rădulescu la funcţia de vicepreşedinte pentru politici publice, Nicolae Ivăşchescu - vicepreşedinte pentru resurse umane, Florian Dumitru Staicu -vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine, Gabriel Berca - vicepreşedinte pentru administraţie publică, Petru Movilă -vicepreşedinte pentru relaţia cu societatea civilă în timp ce europarlamentarul Cristian Preda a concurat pentru funcţia de vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale.

La funcţia de secretar general al partidului a candidat Cristian Petrescu, iar pentru cele două posturi de secretar general adjunct - Gelu Vişan şi Sergiu Ionuţ Diacomatu.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor