Supravieţuitorul din Pacific în stare gravă: "Toate organele lui sunt compromise"

Jose Salvador Alvarenga, originar din El Salvador, participă la o conferinţă de presă în Majuro, capitala Republicii Insulelor Marshall, 6 febr. 2014. Alvarenga a supravieţuit 13 luni pe o barcă în derivă în Oceanul Pacific. (STR / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
09.02.2014

Starea de sănătate a lui José Salvador Alvarenga - care susţine că a supravieţuit 13 luni în Oceanul Pacific - este mai gravă decât s-a crezut iniţial. Medicii din spitalul unde a fost internat susţin că recuperarea va dura câteva săptămâni.

"Toate organele lui sunt compromise, iar detoxifierea şi recuperarea funcţiilor va dura mult. Recuperarea va dura săptămâni, nu zile", a afirmat medicul Franklin House.

Pentru a putea supravieţui, Alvarenga s-a hrănit cu broaşte ţestoase şi păsări, şi a băut apă de ploaie, ceea ce a avut efecte distrugătoare asupra organismului său.

Organismul bărbatului a suferit o deshidratare severă şi în prezent refuză să absoarbă lichidele. „A pierdut lipide şi muşchi. A pierdut mare parte din masa musculară”, a declarat un alt medic.

După o furtună pe mare, José Salvador Alvarenga a plutit 13 luni în derivă până când barca lui a ajuns pe un ţărm îndepărtat din Insulele Marshall. Acesta era cu un însoţitor pe ambarcaţiune, care însă nu a reuşit să supravieţuiască.

Bărbatul naufragiat a fost descoperit după ce ambarcaţiunea sa, cu o lungime de şapte metri, cu motoare fără elice, a fost reperată de locuitori pe atolul Ebon. Acesta avea plete şi o barbă foarte mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor