Suedia ameninţă că va târî Germania în faţa tribunalului din cauza crizei refugiaţilor

Lovită de un val tot mai mare de atacuri sexuale şi violuri comise împotriva femeilor, Suedia a declarat că va deschide un proces împotriva Berlinului pentru politica sa privind migranţii şi refugiaţii.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca. (Captură Foto)

Suedia ameninţă că va da în judecată Germania la Curtea Europeană de Justiţie din cauza politicii sale privind refugiaţii.

Berlinul este acuzat de încălcarea unei convenţii care prevede că statele pot trimite migranţi înapoi în locurile unde au fost înregistraţi iniţial, conform The Express. Suedia a încercat să trimită câţiva refugiaţi înapoi în Germania, iar oficialii din Stockholm susţin că mai multe state europene sunt, de asemenea, afectate de politicile germane legate de migranţi.

“Am contactat în mod oficial guvernul german şi nu suntem singuri, deoarece şi alte state membre sunt afectate de această situaţie”, a declarat ministrul suedez al Migraţiei, Morgan Johansson.

Peste un milion de refugiaţi au pătruns în Germania în ultimul an. Mulţi călătoresc spre nord, în Scandinavia.

Criza a fost cauzată de o creştere dramatică a criminalităţii în Suedia. În ultimele zile, oficialii au cerut femeilor să nu umble singure în public. Au fost raportate aproape 12 cazuri de atacuri sexuale asupra femeilor în ultimele câteva săptămâni iar infractorii nu au fost cetăţeni suedezi. Un grup de tineri a încercat să atace fetiţe de 10 ani într-o staţie de autobuz.

În plus, creşte numărul de violuri comise în piscinele publice.

Majoritatea refugiaţilor sunt musulmani care provin din Irak, Siria, Afganistan şi nordul Africii.

Ingrid Carlqvist de la Gatestone Institute a declarat că este periculos să te aştepţi din partea unor bărbaţi care provin dintr-o cultură care priveşte femeile drept sclave ale bărbaţilor să se comporte precum bărbaţii suedezi.

Politicienii consideră că educaţia în privinţa “egalităţii sexelor” va schimba modul în care migranţii tratează femeile.

Criza, iar acum o potenţială bătălie în tribunal, ameninţă să dezbine UE. Chiar şi şeful Parlamentului European, Martin Schulz, este de acord că ceva trebuie să se schimbe.

“Nimeni nu poate spune dacă UE va mai exista în această formă în 10 ani”, a precizat Schulz.

Ţările europene sunt divizate cu privire la problema migranţilor, iar multe dintre statele est-europene îşi închid graniţele şi ridică garduri la frontieră pentru a opri ca refugiaţii să pătrundă pe teritoriile lor. Alte naţiuni UE refuză să respecte sistemul de cote obligatorii pentru primirea refugiaţilor.

Schulz a precizat că nicio o ţară nu poate face faţă crizei pe cont propriu, doar un bloc european unit poate să rezolve situaţia – lucru care pare îndoielnic în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe