SUA vrea să obţină avantaje economice în Europa prin sancţiunile impuse Rusiei, sugerează Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin (DAVID GOLDMAN / AFP / Getty Images)
P. P.
25.05.2014

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat, vineri, că prin sancţiunile impuse Rusiei, SUA plănuieşte să obţină avantaje competitive în relaţiile comerciale şi economice cu Europa, a notat Ria Novosti.

”Insistând să impună sancţiuni împotriva Rusiei, am suspiciunea că poate prietenii noştri americani, care sunt băieţii tare sofisticaţi, vor, poate, să obţină anumite avantaje competitive în relaţiile lor economice şi comerciale cu Europa”, a declarat Putin.

Pe fondul agresiunii ruse din Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus mai multe serii de sancţiuni Rusiei. Totuşi, sancţiunile s-au dovedit în mare parte ineficiente, ţintind în mare parte la anumiţi oficiali de rang înalt de la Kremlin şi oligarhi din domeniul energetic.

Relaţiile tot mai reci din Rusia şi Vest ar fi determinat mai multe companii Occidentale să se retragă de la Forumul Economic Internaţional din St. Petersburg, o întâlnire anuală a liderilor politici şi din afaceri.

Moscova a anunţat în repetate rânduri că sancţiunile sunt ”nepotrivite şi contraproductive”, adoptând mai multe măsuri legislative dure pentru a răspunde cu acţiuni împotriva companiilor americane din Rusia şi a dolarului.

Rusia este acuzată de către Occident că vrea să intervină în alegerile din Ucraina, orchestrând mişcările separatiste violente din estul Ucrainei, ce au urmat anexării militare a Crimeei.

Vestul a avertizat Moscova că va impune noi sancţiuni dacă va întrerupe alegerile prezidenţiale din Ucraina ce vor avea loc pe 25 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor