SUA va trimite încă 4.000 de militari în Afganistan

Un oficial al Casei Albe a confirmat că SUA va trimite un număr suplimentar de 4.000 de militari în Afganistan. Mişcarea are loc în urma temerilor manifestate de comandanţi de top, potrivit cărora armata afgană suferă pierderi în faţa talibanilor.
Soldaţi americani.
Soldaţi americani. (Getty Images)

Pentagonul se pregăteşte să trimită 4.000 de militari în Afganistan, a confirmat joi un oficial al administraţiei preşedintelui Donald Trump.

Aceste trupe suplimentare vor avea în principal misiunea de a oferi servicii de pregătire şi consultanţă forţelor afgane, această acţiune având loc după avertismentele lansate de comandanţii de top americani din regiune, potrivit cărora armata afgană are de înfruntat o nouă rebeliune talibană şi acţiuni amplificate din partea grupului jihadist Statul Islamic.

Potrivit oficialului Casei Albe, care a discutat sub anonimat cu agenţia de ştiri Associated Press, un număr mai mic de soldaţi americani va fi, de asemenea, însărcinat cu desfăşurarea de operaţiuni antitero în regiune.

Pentagonul urmează să anunţe această acţiune în decursul săptămânii următoare.

Creşterea numărului de soldaţi americani în Afganistan are loc după ce preşedintele Donald Trump a decis marţi să îi ofere secretarului Apărării, Jim Mattis, autoritatea de a stabili numărul trupelor americane în ţara asiatică. De asemenea, Trump i-a oferit lui Mattis puteri similare în ceea ce priveşte numărul de militari implicaţi în conflictele din Irak şi Siria.

Mattis a subliniat în mai multe rânduri că sporirea numărului de soldaţi americani este vitală pentru stabilizarea Afganistanului. Totuşi, el a exclus o revenire la forţa armată înregistrată în 2010, când peste 100.000 de militari au fost trimişi în ţara asediată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe