SUA pregătită să învinuiască Iranul pentru atacul cibernetic asupra unui baraj

Este foarte posibil ca în decursul săptămânii viitoare, Departamentul de Justiţie al SUA să acuze în mod oficial hackerii iranieni pentru un atac asupra unui baraj mic din statul New York, care a avut loc în 2013.
(Captură Foto)

Rapoarte media americane au susţinut că administraţia Obama va învinui public hackerii iranieni pentru un atac cibernetic desfăşurat în 2013 asupra unui mic baraj din statul New York.

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că este pregătit să acuze hackerii. Oficialii consideră că hackerii au obţinut acces doar la unele dintre sistemele informatice, dar nu şi la sistemul operaţional al Barajului Bowman Avenue, situat la aproximativ 48 km nord de oraşul New York.

Atacul nu a fost considerat sofisticat, a declarat Mark Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, adăugând: “În mod evident luăm în serios toate aceste tipuri de activităţi ameninţătoare în spaţiul cibernetic”.

“Vom continua să ne folosim toate instrumentele aflate la dispoziţie pentru a împiedica, descuraja, detecta, contracara şi reduce acest tip de activităţi”, a mai precizat Toner.

Administraţia Obama a devenit tot mai îngrijorată în legătură cu posibilitatea ca unele state străine să încerce să atace cibernetic infrastructura americană, în special după ce un atac cibernetic a cauzat o masivă pană de curent în Ucraina în decembrie 2015, care a afectat aproximativ 250.000 de clienţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe