SUA amendează Deutsche Bank cu 41 milioane USD pentru deficienţe în combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului

Bancă germană Deutsche Bank a fost amendată marţi cu peste 40 milioane de dolari de către US Federal Rezerve pentru eşecul de a monitoriza miliarde de dolari provenite din tranzacţii potenţial suspicioase.
Birourile băncii Deutsche Bank
Birourile băncii Deutsche Bank (DANIEL ROLAND/AFP/Getty Images)

Federal Reserve a declarat, într-un comunicat de presă, că amenda de 41 milioane de dolari (36,6 milioane de euro) a fost aplicată pentru practicile “nesigure şi nesănătoase” folosite în cadrul operaţiunilor desfăşurate de Deutsche Bank în SUA.

De asemenea, Deutsche Bank va funcţiona pe baza unui ordin care îi cere conducerii o mai atentă monitorizare în ceea ce priveşte aplicarea legilor existente în SUA pentru combaterea spălării banilor.

Banca germană s-a aflat în centrul unor investigaţii şi procese recente în SUA din cauza presupuselor sale legături cu Rusia şi preşedintele american Donald Trump.

Federal Reserve a amendat Deutsche Bank cu 425 milioane de dolari în luna ianuarie pentru activităţi din perioada 2011-2015.

O filială din New York a băncii – Deutsche Bank Trust Company Americas – a tranzacţionat ruble ruseşti cu o valoare aproximativă de 10 miliarde de dolari în operaţiuni suspecte. Tranzacţiile au trecut prin Moscova, New York şi Londra.

Potrivit unor rapoarte, Trump a obţinut credite în valoare de cel puţin 300 milioane de dolari de la Deutsche Bank. În timp ce alte bănci nu ar fi lucrat cu el în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016, Deutsche Bank şi-a păstrat relaţia cu Trump. Şi, în contextul investigaţiilor în desfăşurare privind potenţiala interferenţă rusească în alegerile americane, unii democraţi din Camera Reprezentanţilor din SUA au făcut apel pentru investigaţii mai complexe asupra băncii germane.

Reprezentanta democrată Maxine Waters din California şi colegii ei au adresat săptămâna trecută o scrisoare directorului general al Deutsche Bank, John Cryan, pentru a cere informaţii în legătură cu spălarea de bani ruseşti şi o evaluare asupra conturilor deţinute de Donald Trump şi membri ai familiei sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe