Studenţii, aşteptaţi la singurul târg de job-uri în relaţii publice şi publicitate
alte articole
Pe 4 şi 5 aprilie, studenţii care doresc să-şi găsească un loc de muncă sau un stagiu de internship în relaţii publice şi publicitate pot participa la singurul târg de job-uri dedicat special celor două domenii.
Cea de a V-a ediţie a “PR&Ad Fair” va reuni 25 de firme din România care îşi vor prezenta oferta celor care doresc să se angajeze, la Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I’’.
“Târgul se adresează studenţilor la Relaţii Publice, Comunicare, Publicitate, Jurnalism, masteranzi şi celor care doresc să-şi schimbe domeniul. La ediţiile precedente au venit şi studenţi la Drept, ASE etc. Intrarea este gratuită şi îi aşteptăm pe participanţi să vină cu CV-ul în mai multe exemplare pe care să le lase la standurile firmelor de care sunt interesaţi. În cadrul târgului vom organiza workshop-uri şi conferinţe, la care se poate participa în limita locurilor disponibile. Este vorba despre 30-40 de locuri la workshop-uri şi 60 la conferinţe”, a declarat, pentru Epoch Times, Cristina Lixandru, PR manager la Prime România, asociaţie studenţească de relaţii publice şi comunicare – organizator la târgului.
Scopul principal al târgului este de a facilita accesul tinerilor pasionaţi de relaţii publice şi publicitate pe piaţa muncii.
“Evenimentul s-a dezvoltat an de an şi a devenit un reper important în obţinerea unui job sau internship pentru toţi cei interesaţi de sectorul relaţiilor publice, al advertising-ului şi al comunicării. Târgul îşi propune să creeze un mediu propice interacţiunii dintre agenţiile care îşi prezintă ofertele de joburi şi internship-uri şi participanţi, încurajând, prin însuşi structura sa, comunicarea eficientă între cele două părţi. Cultivând dialogul într-un cadru informal, PR&Ad Fair oferă agenţiilor invitate şansa de a evalua, în mod direct, pregătirea şi aptitudinile viitorilor profesionişti din domeniul comunicării şi al publicităţii”, au precizat organizatorii.
La târg vor fi organizate o conferinţă şi trei workshop-uri tematice care au ca scop aprofundarea cunoştinţelor viitorilor comunicatori. Candidaţii pentru un post îşi pot depune CV-urile la standurile firmelor pe 4 aprilie, între orele 12 şi 20, iar pe 5 aprilie - între orele 10 şi 20.
“Studenţii care vor participa la workshop-uri vor afla detalii concrete despre munca din relaţii publice. De exemplu, vor afla cum se organizează un eveniment mare cu un buget redus la “When less becomes more”. Sfatul nostru pentru cei care doresc să aibă şanse cât mai mari de angajare este să vină cu un CV bine redactat, să comunice cu agenţiile, să întrebe despre criteriile de selecţie etc. Unele agenţii au organizat probe de selecţie pe loc la ediţiile din anii trecuţi. De exemplu, o firmă le-a cerut candidaţilor să facă un colaj cu mai multe fotografii prin care să ilustreze de ce cred că sunt potriviţi pentru un internship”, a afirmat Cristina Lixandru.
În prima zi a târgului, între orele 14 şi 16, toţi cei interesaţi să asculte sfaturile angajatorilor pot lua parte la conferinţa “What came first: the experience or the job?”, desfăşurată sub forma unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Workshop-ul dedicat relaţiilor publice “PR – the art of dealing with low budget” va începe la ora 17.
În cea de-a doua zi a evenimentului, dedicată publicităţii, se va organiza, de la ora 17, workshop-ul “When less becomes more”. În aceeaşi zi, primele 25 de persoane înscrise la unul dintre cele două workshop-uri au asigurată intrarea liberă la cel denumit “Tranziţia de la print la online în presa scrisă” ce se va desfăşura între orele 13 şi 15.
Persoanele interesate se pot înscrie la conferinţă şi workshop-uri pe site-ul Prime România până pe 2 aprilie şi vor achita 10 lei pentru workshop-uri şi 5 lei pentru conferinţă.
“PR&Ad Fair prezintă două mari avantaje care-i conferă unicitatea şi-l diferenţiază de celelalte târguri de acest fel: în primul rând, agenţiile invitate la târg respectă misiunea evenimentului şi vin hotărâte să interacţioneze cu tinerii şi să-i ajute, prin practică, să descopere sensul a ceea ce au învăţat în facultate; în al doilea rând, studenţii beneficiază de o oportunitate extraordinară de a afla, în mod direct ce îşi doresc angajatorii de la ei. Şansele de a obţine un job cresc pe măsură ce treci de la spaţiul virtual, în care printr-un simplu send îţi depui CV-ul, fiind, din păcate, un anonim pentru cel care îl citeşte, un om fără un chip sau abilităţi distinctive, în spaţiul real, al interacţiunii şi comunicării autentice”, a precizat Cornelia Păun, şef de proiect la PR&Ad Fair.