Statul Islamic obţine rachete în Siria. Interesele SUA în ţara arabă ar putea fi luate în vizor

În timp ce continuă lupta împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak, conform unor rapoarte, grupul terorist a obţinut recent mai multe rachete antiaeriene. Atât SUA cât şi Rusia sunt îngrijorate că rachetele ar putea fi folosite împotriva intereselor şi forţelor lor din Siria.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh. (Captură Foto)

Grupul terorist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh, a obţinut recent câteva rachete antiaeriene mobile AS-6 în Dayr Az Zawr, un oraş din nord-estul Siriei.

Oficialii Apărării sunt îngrijoraţi că aceste arme ar putea fi utilizate împotriva intereselor SUA. La rândul său, Kremlinul este îngrijorat că rachetele ar putea fi folosite împotriva armatei sale şi, din acest motiv, a încercat să distrugă armele, dar planul a eşuat, conform Washington Free Beacon.

Nimeni nu ştie unde sunt localizate rachetele.

Este destul de improbabil ca rachetele să fie folosite împotriva avioanelor de luptă, dar ar putea fi amplasate pe vehicule şi folosite ca bombe sinucigaşe, lucru care se întâmplă frecvent în Siria şi Irak. Săptămâna trecută, Daesh a detonat o maşină încărcată cu explozibili în Damasc, ucigând 8 persoane şi rănind alte 20.

Şeful spionajului american James Clapper a depus mărturie în faţa Senatului SUA săptămâna trecută, susţinând că Daesh este o ameninţare teroristă semnificativă, deoarece operează în multe ţări şi are un califat autodeclarat în Siria şi Irak.

În plus, Clapper a menţionat că jihadiştii dispun de arme chimice.

O investigaţie asupra unui atac ce a avut loc vara trecută în Siria a dovedit că două persoane s-au îmbolnăvit în urma expunerii la gaz muştar.

“Continuăm să analizăm numeroase acuzaţii privind utilizarea de arme chimice în timpul atacurilor desfăşurate de Daesh în Irak şi Siria”, a declarat Clapper.

Website-ul Debkafile a raportat că Statul Islamic a obţinut şi câteva drone, care ar putea fi utilizate pentru a lansa rachete sau bombe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe