CIA scoate sperietorile din dulap: Directorul Brennan avertizează în privinţa unui atac Daesh asupra SUA

Directorul CIA a avertizat că s-ar putea să aibă loc un atac desfăşurat de grupul terorist Daesh (sau Statul Islamic) împotriva Statelor Unite.
John Brennan, directorul CIA.
John Brennan, directorul CIA. (Captură Foto)

John Brennan a declarat duminică, în cadrul emisiunii “60 Minutes” de la CBS, că este “inevitabil” ca grupul terorist ce operează în Irak, Siria sau Libia să efectueze atacuri în SUA.

“Mă aştept ca ei să îşi plaseze agenţi, materiale şi alte lucruri de care ar avea nevoie pentru a desfăşura aceste atacuri. Sau ar putea să incite oamenii să le pună în aplicare”, a precizat Brennan.

“Aşadar, cred că încercările lor sunt inevitabile, dar nu consider că neapărat vor reuşi”, a adăugat el.

Brennan a declarat că CIA a ştiut cu câteva zile înainte de a avea loc atacul din Paris din noiembrie 2015 că grupul terorist plănuia o lovitură într-un anumit loc.

“Persoanele implicate au reuşit să profite de noile mijloace de comunicare disponibile”, a adăugat el, făcând referire la tehnologia de criptare.

El a afirmat că agenţiile de spionaj americane au prevenit “numeroase” atacuri din partea Daesh.

Totuşi, criticii au privit comentariile lui Brennan cu scepticism. Scott Bennett, fost ofiţer al armatei SUA specializat în războiul psihologic, a declarat că astfel de remarci “nu fac altceva decât să încerce să creeze o profeţie care se auto-îndeplineşte”.

Bennett a adăugat că unii oficiali americani încearcă să devieze o parte din presiunea existentă pe problemele interne, folosind o astfel de retorică.

Începând cu august 2014, SUA şi o parte dintre aliaţii săi occidentali şi regionali au lansat o campanie de atacuri aeriene împotriva poziţiilor Daesh în Siria şi Irak. În 30 septembrie 2015, Rusia a lansat propria sa campanie împotriva Statului Islamic în Siria, la cererea guvernului sirian. Totuşi, Washingtonul a acuzat Moscova de faptul că loviturile sale aeriene vizează în principal poziţiile forţelor rebele siriene care doresc înlăturarea conducerii din Damasc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe