"Statul de drept e în disoluţie" - Camelia Bogdan, reacţie dură după ce Justiţia a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Voiculescu
În România, luptă împotriva spălării banilor şi recuperarea produsului infracţiunii sunt declaraţii de intenţii, susţine Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu şi a dispus recuperarea a 60 de milioane de euro prejudiciu de la acesta, după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat definitiv recuperarea prejudiciului.
Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti a validat, marţi, decizia prin care Tribunalul Bucureşti a suspendat sentinţa penală în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), dosar în care mogulul media Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. În consecinţă, a rămas suspendată şi recuperarea prejudiciului de 60 milioane de euro.
Contactată de Epoch Times, Camelia Bogdan, judecătoare care, reamintim, a fost suspandat din magistratură după condamnarea lui Voiculescu şi a fost apoi hărţuită ani de zile în instanţe de compania acestuia, a opinat că "statul de drept este în disoluţie în România" şi a susţinut că Dan Voiculescu trebuie să aducă la stat nu doar prejudiciul ICA ci şi produsul infracţiunii delapidării fondurilor Securităţii, prin Crescent si Grivco, estimat la 4.4 miliarde de dolari, actualizat cu rata inflaţiei.
"Nu este pentru prima dată când Curtea de Apel Bucureşti decide în favoarea oligarhilor protejaţi de fosta Securitate, răsturnând autoritatea de lucru judecat a hotărârilor definitive.
Statul de drept este oricum în disoluţie în România, iar domnul Dan Voiculescu este caz de şcoală. Nu este vina lui, însă. Lupta împotriva corupţiei nu se poate derula pe nisipuri mişcătoare. În balanţa de plăţi a statului român trebuie incluse toate prejudiciile uzurpate prin conivenţa Statului.
Iar domnul Dan Voiculescu trebuie să aducă la stat nu doar prejudiciul ICA ci şi produsul infracţiunii delapidării fondurilor Securităţii, prin Crescent şi Grivco, estimat la 4.4 miliarde de dolari, ce urmează a fi actualizaţi cu rata inflaţiei. În prezent, în România, furtul banilor spălaţi de Securitate şi de continuatorii în drepturi, adică Serviciile, este secretizat. Or, nu poţi clasifica săvârşirea unei infracţiuni", a opinat ea.