Statele Unite lovite de o furtună majoră de zăpadă

(Scott Olson / Getty Images)
Adam Forsythe
03.01.2014

Autorităţile americane au anunţat starea de calamitate în zona de nord-est a Statelor Unite. Prima zăpadă din acest an a lovit în forţă mai multe state de pe teritoriul american şi a blocat o bună parte din traficul aerian şi terestru, notează BBC.co.uk.

Câteva mii de zboruri au fost anulate odată cu deplasarea furtunii de zăpadă, dinspre statele vestice spre partea de nord est a ţării. Numai joi peste 2.200 de zboruri au fost anulate iar vineri, peste 1.000 de zboruri programate în orele dimineţii au fost amânate.

Guvernatorii din New York şi New Jersey au emis o alarmă de urgenţă şi au îndemnat oamenii să nu-şi părăsească casele. Mai multe şcoli cât şi sedii de firme au fost închise odată cu avertizările de furtună ce s-au înrăutăţit în noaptea dintre joi şi vineri.

În New York şi Boston, echipele de salvare au pornit în căutarea persoanelor fără adăpost pentru a le transporta în adăposturi.

Primele victime al furtunilor de zăpadă s-au înregistrat în Indiana. Din cauza carosabilului îngheţat un vehicul a intrat într-un autobuz ce transporta 50 de persoane. În urma accidentului o persoană a decedat şi alte câteva au fost rănite.

Un alt accident s-a petrecut într-o fabrică de sare din Philadelphia, unde un muncitor neatent a fost zdrobit de un container cu sare ce a căzut de la o înălţime foarte mare, notează AP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor