Statele Unite lansează a doua rundă de atacuri aeriene împotriva Statului Islamic

Dronă americană.
Dronă americană. (JOEL SAGET / AFP / Getty Images)

Pentagonul foloseşte acum dronele pentru a lansa atacuri aeriene împotriva Statului Islamic, un grup extremist ultra-violent care persecută minorităţile religioase din Irak - inclusiv creştinii.

La scurt timp după ora 10, o dronă a lansat o rachetă asupra poziţiilor de artilerie ale militanţilor Statului Islamic, potrivit contraamiralului John Kirby. La scurt timp după, două avioane au lansat două bombe ghidate prin laser asupra unui convoi format din şapte autovehicule ale Statului Islamic, care staţionau lângă Erbil, Irak, unde este staţionat personalul militar al Statelor Unite.

Oficialii de la Casa Albă au anunţat, joi, că Obama a autorizat atacurile aeriene şi ajutorul umanitar după ce Statul Islamic a lansat un atac de anvergură asupra teritoriilor din nordul Irakului.

Obama a mai autorizat Pentagonul să lanseze din aer ajutoare umanitare către minorităţile (majoritar creştini) care caută adăpost pe Muntele Sinjar astfel încât să stopeze acţiunile considerate un ”genocid”.

Pentagonul a lansat primul atac aerian la marginile oraşului Erbil, vineri dimineaţă, distrugând ceea ce a numit o piesă de artilerie mobilă, potrivit Pentagonului. Statul Islamic a folosit artileria pentru a ţinti luptătorii kurzi care apărau Erbil.