Specialişti în domeniul financiar vor contribui la investigarea fraudei de la Calea Ferată din Moldova

Protest al feroviarilor la Chişinău
Protest al feroviarilor la Chişinău (sindicate.md)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că pentru a da un nou impuls în investigarea dosarului penal de la Calea Ferată din Moldova a fost dispusă acordarea asistenţei de către specialişti din cadrul anumitor instituţii abilitate în domeniul financiar, inclusiv Inspecţia Financiară şi Serviciului Fiscal de Stat.

Potrivit estimărilor preliminare a procurorilor, prejudiciul cauzat Căii Ferate din Moldova se cifrează la 250 milioane lei, iar potrivit directorului general al întreprinderii, Oleg Tofilat, suma ar putea depăşi 1,2 miliarde lei.

Procurorii PCCOCS informează suplimentar că investighează perioada activităţii întreprinderii cuprinse între anii 2015-2019, iar în cadrul dosarului penal început în ianuarie 2020 unor figuranţi le-ar fi fost atribuit statutul de învinuit.

Mai mulţi experţi de la Chişinău consideră că managementul defectuos care a durat ani la rând la CFM a fost generat de numirea directorilor pe criterii politice. Ulterior, s-a invocat faptul că intenţionat s-ar fi urmărit forţarea falimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe