Spălam rufele la râu, măi: MRU trimite un nou răvaş Elenei

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea şi liderului Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu îşi scriu din ce în ce mai des, pentru că se pare că cei doi au multe să îşi reproşeze. În această ultimă scrisoare publică, MRU precizează că remarci făcute recent de Elena Udrea sunt demne de „Scânteia” anilor ’50.

„Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră şi în care recunoaşteţi că aţi fost rugată să nu apăreţi la mitingurile de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Aveţi dreptate, toată lumea a fost de acord că prezenţa dumneavoastră are un efect negativ absolut. E un bun început pentru procesul de asumare a propriilor probleme politice. Constat, însă, cu tristeţe că rămâneţi prinsă în acelaşi proces de înfierare a duşmanilor invizibili. Scrisoarea semnată de dumneavoastră putea fi publicată fără probleme în „Scînteia” anilor ’50, schimbând câteva nume proprii şi, bineînţeles, ortografia. Aţi fi fost „pe linie!”, a scris Mihai Răzvan Ungureanu.

Udrea a l-a acuzat pe MRU că s-a dezis de preşedintele Traian Băsescu din cauza dorinţei sale de a fi primit în discutata fuziune PNL-PDL, în ciuda faptului că este „creaţia politică a lui Traian Băsescu”, pentru ca acesta din urmă l-a numit în toate funcţiile pe care le-a ocupat: de la cea de ministru şi apoi de şef SIE, până la cea de prim-ministru.

„Vă explic din nou, în speranţa că veţi curma şirul de injurii pe care mi le adresaţi: datorez loialitate celor care au avut şi au încredere în mine, începând cu preşedintele Traian Băsescu, alături de care am avut onoarea de a lucra zece ani şi încheind cu toţi cetăţenii României. Loialitate care nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Loialitate garantată şi de faptul că am depus de trei ori jurământul de credinţă faţă de Patrie. Dumneavoastră înţelegeţi cu totul altceva prin „loialitate”: servilism şi cultul personalităţii”, a precizat MRU.

Preşedintele FC este de părere că Udrea ar trebui să-şi ceară scuze faţă de Monica Macovei pe care a denigrat-o, intrând astfel pe o „listă selectă” de denigratori a acesteia, alături de Dan Voiculescu şi baronii PSD.

„Nu am semnat vreun pact şi nu am făcut înţelegeri dubioase de dragul voturilor. Nu cred în feudalismul politic, ci în libertatea opiniilor, chiar şi contrare. De altfel, nici Traian Băsescu nu mi-a cerut astfel de lucruri vreodată, spre meritul său şi având toată admiraţia mea. Până la a estima „oportunismul” sau „dezicerea” mea de Traian Băsescu, vă invit iar să măsuraţi pagubele produse de dumneavoastră Dreptei. Şi cred că îi datoraţi scuze Monicăi Macovei. Fără dânsa, ceea ce se numeşte „independenţa Justiţiei” - pe care vă închipuiţi că o apăraţi de una singură - nu ar fi existat. Momentan, vă aflaţi pe aceeaşi listă selectă de denigratori ai Monicăi Macovei alături de Dan Voiculescu şi baronii PSD”, a mai scris Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne