Veşti proaste: Guvernul anunţă ample concedieri la stat

Palatul Parlamentului, Camerele reunite, Guvernul Ponta îşi asumă răspunderea pentru descentralizare
Palatul Parlamentului, Camerele reunite, Guvernul Ponta îşi asumă răspunderea pentru descentralizare (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.11.2013

Anul 2014 ar putea aduce veşti proaste pentru bugetarii din România. Guvernul Ponta şi-a asumat marţi răspunderea pe Legea descentralizării, care dacă va intra în vigoare, va determina comasarea sau desfiinţarea mai multor instituţii ale statului. Numărul personalului din sectorul de stat care îşi va pierde locul de muncă ar putea depăşi 10% din total, scrie miercuri Realitatea.

Premierul Victor Ponta a precizat, în cadrul unui discurs în Parlament, că vicepremierul Liviu Dragnea, cel care a fost responsabil de întocmirea legii, a "dat bătălii importante cu armatele de funcţionari din ministere", care nu vor să renunţe la putere.

Ponta a anunţat că deşi anul acesta funcţionarii nu sunt în pericol de a-şi pierde locul de muncă, din 2014 descentralizarea va determina ajustări de personal, în acord cu nevoile locale.

"Se transferă la autorităţile locale oameni şi cu buget, şi cu imobile, însă anul viitor, pentru că e în programul nostru de guvernare, toate autorităţile publice locale trebuie să-şi facă nişte norme, nişte norme cu standard european, câte persoane, ce buget au nevoie şi atunci, în mod sigur, administraţia locală va face sigur şi reduceri. Dar nu acum, probabil pentru bugetul din 2015", a spus Ponta.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, declara în urmă cu două săptămâni că procesul de descentralizare şi de reorganizare administrativă va presupune o reducere de personal din structurile reorganizate de cel puţin 10% din total, o cifră care nu constituie o ţintă, Guvernul având însă obligaţia de a nu depăşi numărul de personal salarizat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor