Soţia lui Relu Fenechiu blochează executarea silită a averii fostului ministru
alte articole
Mariana Fenechiu, soţia lui Relu Fenechiu a reuşit să blocheze executarea silită a averii fostului ministru al transporturilor, executare prin care statul urma sa recupereze prejudiciul produs de acesta în dosarul Transformatorul, relatează B1 TV.
Potrivit sursei citate, cea de a doua soţie a liberalului, aflat în închisoare pentru pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată susţine în instanţă că întreaga avere a fostului ministru a fost dobândită după căsătoria cu ea şi a cerut efectuarea partajului, solicitând 50% din averea lui Fenechiu.
Reamintim că la finele lui 2014, instanţa a stabilit recuperarea prejudiciului de peste un milion de euro cauzat de Relu Fenechiu şi de fratele său în dosarul Transformatorul, dispunând executarea silită a celor doi.
Executarea silită în cazul lui Relu Fenechiu a fost însă oprită, soţia acestuia contestând măsura pe motiv că nu a fost efectuat încă partajul. Mariana Fenechiu le-a declarat judecătorilor că nu are nicio sursă de venit după condamnarea soţului ei şi a cerut chiar acordarea unui ajutor public judiciar pentru a susţine cheltuielile cauzate de proces.
Potrivit declaraţiei de avere din 2013, Mariana şi Relu Fenechiu deţin şase parcele de teren intravilan din care trei, însumând 5000 mp, care se află în Iaşi. Fenechiu mai deţine şi 10.000 de metri pătraţi de pământ în Roşia Montană, plus un apartament, trei case de locuit, două de vacanţă, trei maşini de lux şi bijuterii de 80 de mii de euro.
De ce a fost închis Fenechiu
Conform procurorilor DNA, în perioada 2002 şi 2005, fraţii Fenechiu au cumpărat transformatoare vechi pe care le-au vândut ulterior ca noi către Electrica Moldova (SISSE). 99% din transformatoarele cumpărate de stat au rămas în stocul Electrica Moldova fără a fi folosite. Transformatoarele au fost cumpărate de la liderul romilor din Iaşi, Dragoş Stănescu, şi, conform angajaţilor acestuia, toate transformatoarele pe care ulterior Relu Fenechiu le-a vândut directorilor SISSE la preţ de noi erau "de la fier vechi".
Prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.