"SOS, mediul de afaceri în pericol!" Orban: Nota de plată o vor plăti tot cei care muncesc

Ne-am confruntat cu o modificare a programului de guvernare făcută peste noapte, fără niciun fel de avertisment prealabil, fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, a atras atenţia liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nota de plată pentru majorările de salarii către categoriile care sunt în general captive clasei politice urmează să fie suportate de firme, de cei care muncesc, de antreprenori, de oamenii care crează creştere economică în România, a tras un semnal de alarmă luni, la dezbaterea "SOS, mediul de afaceri în pericol!", preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Intenţia mea şi a colegilor mei e de a crea o punte de comunicare, un parteneriat cu cei generează creştere economică într-un moment pe care eu îl consider extrem de important pentru evoluţia României. Am luat decizia de a deschide această dezbatere ca un prim pas pentru o sistematizare şi permanentizare a relaţii noastre, astfel încât să ne consultăm cu aceea care creează plus valoare, care construiesc, care implementează, care creează practic valoare în societate", a declarat Orban.

Liderul PNL a atras atenţia că, în România, codul fiscal şi, în general, reglementările fiscale au fost modificate de 157 ori în 27 de ani de tranziţie.

"Modificările au fost făcute fără studiu de impact, fără consultarea mediului de afaceri, fără a se ţine seama de nevoile reale care există printre oamenii de afaceri. Iată că ne-am confruntat cu o modificare a programului de guvernare făcută peste noapte, fără niciun fel de avertisment prealabil, fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, o consultare pe care trebuie să vă spun că nu au făcut-o nici măcar parlamentarii...", a precizat Orban.

Preşedintele PNL susţine că liberalii resimt o profundă îngrijorare faţă de aceste modificări ale programului de guvernare cu care a defilat Cabinetul Tudose.

"Aceste modificări arată că de fapt nota de plată pentru majorările de salarii către categoriile care sunt în general captive clasei politice urmează să fie suportate de firme, de cei care muncesc, de antreprenori, de oamenii care creează plus valoare şi aduc valoare societăţii, crează creştere economică în România. Nu putem accepta aşa ceva, ne vom bate cu toate formele pe care le avem la dispoziţie", a subliniat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne