RATB neprotejată de lege. Călătorii nu sunt obligaţi nici să valideze cardul, nici să se legitimeze

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Aflată în pragul colapsului financiar, cu jumătate din parcul auto defect, RATB nu este nici finanţată de autorităţi, nici sprijinită legislativ, astfel încât să-şi poată încasa banii de la călători. Potrivit fostului director al regiei, Vicenţiu Antonescu, nu există nicio lege care să îi oblige pe călători să valideze cardurile când se urcă în mijloacele de transport în comun sau să le prezinte actele de identitate controlorilor.

"Legea precizează că, la urcarea în mijlocul de transport în comun, să îţi plăteşti acea călătorie, dar nu sună ca o obligativitate. Oamenii noştri nu au dreptul să ceară actul de identitate decât în prezenţa unui agent de poliţie", a declarat fostul director al RATB Vicenţiu Antonescu, la Realitatea TV, potrivit ziare.com

Informaţia făcută publică de Antonescu a fost confirmată şi de liberalul Cornel Pieptea, consilier general al Municipiului Bucureşti:
"Este adevărat, în momentul acesta nu este obligatorie. Au existat mai multe solicitări din partea conducerii RATB pentru a introduce validarea obligatorie pentru toţi călătorii", a declarat Pieptea.

În aceste condiţii, nu este de mirare că, aşa cum reiese din datele oficiale, mai bine de jumătate dintre călători nu îşi validează cartela, preferând să rişte să fie amendaţi.

Vicenţiu Antonescu a fost demis din funcţie săptămâna aceasta pentru management defectuos, după ce ANAF a pus poprire pe conturile RATB din cauza datoriei de 270 de milioane de lei acumulate la stat. Anterior demiterii, managerul a dat în judecată Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu, cerând municipalităţii să plătească o datorie către regie de 80 de milioane de lei.

Potrivit fostului director, parte din vină pentru situaţia dezastruoasă în care se află RATB-ul aparţine Primăriei, care nu a alocat destui bani regiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne