Nicuşor Dan: "Opriţi-l pe Oprescu din cheltuirea abuzivă a banilor publici!"

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, noua formaţiune politică înfiinţată de Nicuşor Dan, atrage atenţia asupra unei noi afaceri derulate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), instituţie aflată în subordinea Primăriei Bucureşti.

USB acuză că risipa banilor publici reprezintă o constantă a celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu, motiv pentru care cere demisia acestuia, referindu-se la ALPAB, care a încheiat un acord - cadru cu Romprest, în valoare de 10 milioane de euro, pentru întreţinerea spaţiilor verzi aflate în administrarea sa.

"Contractul a fost atribuit fără licitaţie şi fără nicio urmă de transparenţă, deşi la mijloc este vorba de banii bucureştenilor care vor fi cheltuiţi pentru tăieri de copaci în parcuri şi pentru plantat de gard viu.", se arată într-un comunicat de presă remis de USB Epoch Times.

"Bucureştenii trebuie să ştie că Romprest, firmă în conturile căreia vor intra 10 milioane de euro din banii lor plătiţi ca taxe şi impozite locale, este implicată într-o amplă anchetă penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani", mai precizează reprezentanţii formaţiunii.

USB reaminteşte că aceasta nu este prima dată când administraţia Oprescu cheltuie abuziv banii publici, prin intermediul ALPAB, cele 10 milioane de euro adaugându-se ceasurilor aurite de 70.000 euro, gheretelor de 40.000 euro şi jardinierelor de 4.000 euro achiziţionate în anii trecuţi de ALPAB din banii bucureştenilor.

"Cred că cele 10 milioane de euro puteau fi folosite mult mai util pentru Capitală, cum ar fi pentru consolidarea unor clădiri cu risc seismic ridicat. Sorin Oprescu ştie prea bine că, la un cutremur de magnitudinea celui din 1977, studiile de specialitate susţin că mii de oameni vor muri în Bucureşti. Cu toate acestea, măsurile luate de Primăria Generală pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic sunt minimale şi total insuficiente”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă pentru înfiinţarea USB.

Reamintim că USB şi Nicuşor Dan au anunţat, săptămâna trecută, demararea unei campanii de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Oprescu, prezentând cu acea ocazie şi 15 motive pentru care bucureştenii sunt chemaţi să se alăture acestui demers.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne