Sorin Oprescu cere înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul accidentului de la Pasajul Lujerului

Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu.
Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
10.05.2012

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a cerut joi înfiinţarea unei comisii de anchetă, formată din reprezentanţi ai municipalităţii şi ai RATB, pentru a determina cauzele accidentului care s-a produs pe linia tramvaiului 41, în Pasajul Lujerului.

Potrivit unui comunicat al PMB remis joi AGERPRES, comisia va analiza respectarea normelor de reparaţii şi întreţinere a tramvaielor implicate în accident şi a regulamentului de instruire periodică a vatmanilor.

PMB mai precizează în comunicat că, potrivit verificărilor făcute până acum, toate cele trei tramvaie implicate în accident au trecut în ultimii ani prin procese de modernizare. Cel de-al treilea tramvai, care nu a putut opri la timp, producând accidentul, a avut ultima reparaţie generală acum patru ani, iar în urmă cu două zile, revizia tehnică de gradul 2 a indicat faptul că toate sistemele erau funcţionale.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a persoanelor implicate în accidentul produs pe linia tramvaiului 41, PMB menţionează că se află în legătură directă cu spitalele Universitar, Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, acolo unde au fost transportaţi călătorii.

Până acum, din datele comunicate de reprezentanţii unităţilor de primiri urgenţe ale celor trei spitale, persoanele se află în etapa de investigare şi evaluare pentru stabilirea diagnosticului. Până în acest moment s-au prezentat aproximativ 50 de călători, care au solicitat investigaţii.

Trei tramvaie ale liniei 41 au un fost implicate, joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului, într-un accident rutier.

Evenimentul s-a produs pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă al treilea vagon n-a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă oprite pe linie. În urma impactului, două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea şi al treilea.

Pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniei 41, Regia a înfiinţat o linie navetă de autobuze care circulă între Ghencea şi Piaţa Presei Libere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor