Călătorii accidentaţi în tramvaiele deraiate în Pasajul Lujerului vor primi despăgubiri din partea RATB

Epoch Times România
10.05.2012

Călătorii răniţi joi dimineaţă în accidentul de tramvai produs în Pasajul Lujerului vor primi despăgubiri din partea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), a declarat, joi, Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al RATB.

"RATB are încheiate contracte pentru servicii de asigurare nu numai pentru angajaţii proprii şi pentru mijloacele de transport ci şi pentru asigurarea pasagerilor şi a bagajelor. Toţi călătorii răniţi din cauza tramvaielor care au deraiat în această dimineaţă pe traseul liniei 41 vor primi despăgubiri din partea RATB", a precizat Raeceanu.

Aceasta a precizat că la ora 13.15, circulaţia tramvaielor de pe linia 41 a fost deblocată, dar deocamdată se circulă lent până la reluarea ciclului normal de circulaţie.

RATB a precizat că tramvaiele implicate în accident corespund din punct de vedere tehnic şi al siguranţei circulaţiei, având efectuate toate reviziile tehnice specifice.

De asemenea, conducătorii tramvaielor respective au o vechime în RATB cuprinsă între 13 şi 20 de ani, iar în această perioadă nu au înregistrat evenimente majore, ci numai accidente uşoare.

În prezent, la nivelul RATB s-a constituit o comisie tehnică pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului, iar în funcţie de rezultatele anchetei RATB şi a organelor de cercetare ale Poliţiei şi Procuraturii se vor lua măsurile legale ce se impun.

În jur de 50 de persoane au fost rănite în accidentul de joi dimineaţă, din Pasajul Lujerului, unde două tramvaie s-au ciocnit şi au deraiat de pe linie, în jurul orei 7.25.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor