Două persoane internate la Spitalul Universitar în urma accidentului din Pasajul Lujerului urmează se fie operate

Epoch Times România
10.05.2012

Doi pacienţi din cei 36 care s-au prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Universitar după accidentul care a avut loc joi dimineaţă în Pasajul Lujerului din Bucureşti urmează să fie operaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, Leonard Grecescu.

Potrivit acestuia, este vorba de o femeie internată la secţia Ortopedie şi un bărbat la secţia ORL.

"Este o fractură de gleznă şi o fractură a osului zigomatic, traumatism facial", a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Leonard Grecescu.

Dintre ceilalţi pacienţi, mai mult de jumătate au plecat acasă, întrucât nu au avut traumatisme sau contuzii care să necesite supraveghere timp mai îndelungat.

"Mai avem câţiva pacienţi care sunt în curs de investigare şi probabil vor pleca şi ei acasă. Nu avem pacienţi în stare gravă", a spus Grecescu.

La rândul ei, Monica Preda, medic responsabil de gardă UPU-SMURD la Spitalul Floreasca, a spus că s-au prezentat la Camera de Gardă 27 de victime, dintre care 5 au rămas internate.

"O singură pacientă a fost dusă la sala de operaţii de chirurgie plastică pentru o plagă la nivelul scalpului", a precizat medicul.

Ceilalţi pacienţi au contuzii şi traumatisme craniocerebrale minore.

În ultimele două ore s-au mai prezentat încă trei pacienţi care sunt în curs de investigaţii, a mai spus Monica Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor