Accidentul de tramvai de la Pasajul Lujerului: Inspecţia Muncii a demarat o anchetă

Epoch Times România
10.05.2012

În cazul accidentului în care au fost implicate trei tramvaie ale liniei 41, Inspecţia Muncii a demarat o anchetă  deoarece este considerat accident colectiv de muncă, fiind implicaţi vatmanii şi persoane care mergeau spre serviciu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Danteş Nicolae Bratu.

"Am demarat ancheta. Am dispus formarea unei comisii alcătuită din reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, preşedintele fiind din partea Inspecţiei Muncii. Este un accident colectiv de muncă, deoarece au fost accidentaţi vatmanii şi persoane care mergeau spre serviciu. Deocamdată nu avem numărul lor. Acum se investighează. Se merge la spital. S-a întâmplat o nenorocire, mă refer la gravitatea accidentului. Noi cercetăm sub aspectul prestării şi cauzelor producerii acestui eveniment. Am dispus şi efectuarea unor expertize pentru că, deocamdată, nu ştim dacă este eroare umană sau utilajele au fost defecte. Suspectăm acolo două ipoteze: eroare umană sau defectarea utilajului respectiv", a explicat Danteş Nicolae Bratu.

Acesta a precizat că sunt "suspectate" două ipoteze : eroare umană sau defectarea utilajului respectiv şi se fac investigaţii pe aceste două piste, dar experţii vor trebui să stabilească ce s-a întâmplat.

"Numai comisia, în termen de 15 zile, care este termenul legal, ne va oferi o concluzie. Dar ancheta se va prelungi mai mult pentru că expertizele tehnice durează", a subliniat Danteş Nicolae Bratu.

Trei tramvaie ale liniei 41 au un fost implicate joi dimineaţă într-un accident în Pasajul Lujerului din Capitală.

"Evenimentul s-a produs pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă al treilea vagon n-a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă oprite pe linie. În urma impactului, două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea şi al treilea. Conducerea RATB a dispus efectuarea unei anchete interne, iar în funcţie de rezultatele Poliţiei Rutiere, se vor aplica măsurile legale", se precizează într-un comunicat al RATB.

Şeful SMURD Bucureşti-Ilfov, dr. Bogdan Opriţa, a declarat că 37 de victime ale accidentului care a avut loc joi dimineaţă în Pasajul Lujerului din Capitală au fost duse de către echipajele medicale la trei spitale, dar pe lângă acestea mai sunt încă 15 care au venit singure.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor