Sofia, cel mai popular nume ales pentru copii - studiu

Numele Sofia este unul dintre cele mai populare nume din lume (Pixabay.com)
Flori Mladin
08.11.2015

Recent, cercetătorii au identificat cel mai popular nume de copii din lume. Potrivit rezultatelor studiului, părinţii din Slovacia, Italia, Mexic, Chile şi Rusia îşi numesc cel mai adesea fetiţele Sofia, doar că în diverse ţări acest nume se scrie şi se pronunţă în mod diferit.

Specialiştii au analizat datele din 49 de ţări. În 9 ţări supuse studiului, Sofia deţine întâietatea printre numele date copiilor, iar în peste 20 de state acest nume ocupă locul doi sau trei după popularitate. În 32 de ţări, Sofia a ajuns în topul celor mai folosite 25 de nume de copii în lume.

Tânără (Velilkaia Epoka)
Tânără (Velilkaia Epoka)

Numele de Sofia îl primesc fetiţele ce locuiesc în ţările de pe cinci continente, unde se vorbesc 22 de limbi din grupurile de limbi germanice, turce, slave, baltice şi fino-ugrice.

Oamenii de ştiinţă au remarcat că în ultimii trei ani acest nume a scos de pe poziţia de lider numele de Maria, în ţări ca Rusia şi Statele Unite, care a rezistat în fruntea listei de nume folosite la nivel mondial pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Cu toate acestea, nu se poate vorbi despre o recunoaştere absolută a numelui de Sofia pe plan internaţional, pentru că statisticile folosite de specialiştii în cercetări nu au cuprins toate ţările lumii. Studiul nu a cuprins state cu populaţie mare ca India, China, Nigeria, Brazilia etc., în multe dintre acestea neexistând asemenea statistici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor