Smiley: ”Atât cât putem noi fiecare, putem să schimbăm lucruri în jurul nostru”

Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a fost onorat, marţi, de către UNICEF cu titlul de ambasador al Bunăvoinţei, iar astfel va promova drepturile copiilor în România alături de Andreea Marin şi Gheorghe Hagi.
Smiley, noul Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România (Epoch Times România)
P. P.
12.11.2013

Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a fost onorat marţi, de către UNICEF cu titlul de ambasador al Bunăvoinţei, iar astfel va promova drepturile copiilor în România alături de Andreea Marin şi Gheorghe Hagi.

”Este un moment foarte important pentru noi să-l avem pe Smiley alături de noi în clădirea UNICEF şi să-l avem alături de noi pentru a promova drepturile copiilor în România. El se va alătura celorlalţi doi ambasadori ai bunăvoinţei în România, Andreea Marin şi Gheorghe Hagi, iar la nivel internaţional, altora precum Shakira sau Ricky Martin. Pentru UNICEF alegerea unui Ambasador al Bunăvoinţei este o decizie foarte importantă, deoarece căutăm acea persoană care împărtăşeşte valorile noastre”, a declarat reprezentatul UNICEF în România, Sandie Blanchet, la conferinţa de presă de la sediul instituţiei.

Printre bunăvoinţa de care a dat dovadă artistul român, Smiley a mai impresionat prin ”întrebările pe care le-a pus şi de interesul lui pentru copiii vulnerabili”.

Noul Ambasador al Bunăvoinţei, s-a declarat onorat de alegerea făcute de UNICEF şi nu a ezitat pentru a-şi lua în serios noile responsabilităţi, considerând că este o poziţie potrivită mai ales pentru că iubeşte foarte mult copiii.

”M-am simţit realmente onorat în momentul în care UNICEF mi-a propus să devin ambasador. Simt o deosebită responsabilitate şi în acelaşi timp mă flatează treaba aceasta. Consider că mi se potriveşte foarte bine treaba asta tocmai pentru că iubesc foarte mult copiii şi într-adevăr îmi place să interacţionez cu ei de câte ori am ocazia. Consider că noi toţi ar trebui să avem aceeaşi atitudine faţă de ei şi ar trebui să devenim mai conştienţi de faptul că inclusiv soarta noastră depinde de soarta lor”, a menţionat Smiley în faţa jurnaliştilor.

Smiley pune soarta copiilor ca prioritatea numărul unu, mesaj ce îl vrea purtat împreună cu Organizaţia pentru Drepturile Omului în toată România.

Decizia de a se implica în acţiunile UNICEF a fost luată în ”aproximativ două secunde”, mai spune Smiley, fiind hotărât să facă toate eforturile posibile pentru a opri mentalitatea şi fenomenul de violenţă la care sunt supuşi copiii.

”Voi face toate eforturile să atrag atenţia asupra tuturor acţiunilor pe care UNICEF le întreprinde în România şi voi face pe cât îmi stă mie în putere să schimb ceva în jurul meu. Cred că puterea exemplului contează foarte mult. Atât cât putem noi fiecare, putem să schimbăm lucruri în jurul nostru”, a menţionat artistul.

Smiley a început deja campaniile împreună cu UNICEF, prima fiind numită ”Stop violenţei împotriva copiilor!”, şi a amintit că pentru a face ceva este nevoie de mai multă implicare.

După Andreea Marin în 2006, şi Gheorghe Hagi în 2008, Smiley este al treilea Ambasador al Bunăvoinţei în România.

În următoarele luni ale anului viitor, UNICEF va dezvolta o iniţiativă mondială de conştientizare-informare-strângere de fonduri pentru copiii vulnerabili şi marginalizaţi, campanie susţinută în România şi de Ambasadorii Bunăvoinţei.

UNICEF a colaborat de peste 50 de ani cu mai multe celebrităţi internaţionale din întreaga lume care au ajutat prin diverse acţiuni la protejarea şi sprijinirea drepturilor copiilor vulnerabili.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor