Slusari s-a adresat Procuraturii Generale şi CNA: Ce se întâmplă la ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc”

Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA), deputatul Alexandr Slusari aşteaptă reacţia Procuraturii Generale şi a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) privind abuzurile de la ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc", proprietate a Republicii Moldova în Ucraina, pe cale de a fi pierdută de statul nostru. Potrivit parlamentarului, impertinenţa grupării criminale din Chişinău, care delapidează patrimoniul moldovenesc în ţara vecină, depăşeşte orice limită.

„Vin cu informaţii pentru organele pretins competente din Moldova referitoare la ÎS ʻCariera de piatră concasată din Pervomaiscʼ, care, apropo, are rezerve de granit pentru aproximativ 170 de ani, însă din 2015 OFICIAL nu extrage zăcământul şi bugetul nostru nu obţine nimic de la această întreprindere. Astfel, la 2 aprilie 2019 în Ucraina este înregistrată SRL cu o denumire similară cu cea a întreprinderii de stat moldoveneşti.

Unicul fondator este Eugen Buzgan (apropo, acestei persoane îi aparţin în ţara vecină 15 companii!). Pe data de 2 martie 2020, dl Buzgan devine consultant principal la una din Direcţiile Agenţiei Proprietăţii Publice din Moldova şi petrece mai mult timp în Ucraina, decât la locul său de muncă. În toată această perioadă, cariera moldovenească din Pervomaisc de facto activează sub paravanul companiei private cu aceeaşi denumire”, a declarat Slusari, potrivit unui comunicat de presă al Platformei DA.

În contextul în care pe marginea acestui subiect se discută foarte mult în ultima perioadă, deputatul a punctat că aşteaptă în continuare reacţia Procuraturii Generale de la Chişinău, precum şi a CNA, adăugând că ar vrea să ştie dacă Buzgan într-adevăr este persoana de încredere a lui Vladimir Andronache (deputat neafiliat în Parlamentul RM, n.r.), lucru despre care vorbesc deschis multe persoane din Guvern.

Alexandr Slusari a mai specificat că deţine toate probele care ar demonstra că Buzgan este o bună cunoştinţă a oligarhului ucrainean Prodivus, cel care acum are planuri să preia sanatoriul Moldova din Odesa, urmând să ofere detalii în scurt timp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe