Un nou conflict între Maia Sandu şi pro-ruşii lui Dodon. În centru, un „avocat al interlopilor” din România, „un ciomag al PSD”

Pavel Abraham
Pavel Abraham (facebook.com/pavel.abraham.31)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afară pe Pavel Abraham din comisia formată de Ministerul Justiţiei de la Chişinău care urmează să desemneze judecătorul Republicii Moldova la CEDO, pe motiv că are probleme de integritate, relatează Universul.net.

„În contextul concursului în desfăşurare pentru funcţia de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Preşedinte a retras membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia. Ţinând cont de importanţa reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest şi profesionist, aşteptările societăţii sunt ca acest concurs să se desfăşoare într-o manieră de maximă transparenţă şi corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentantă a Preşedinţiei în această comisie pe dna Viorica Puică, o judecătoare competentă şi corectă”, se menţionează în mesajul consilierului pe justiţie al Preşedinţiei, Olesea Stamate.

Situaţia este cu atât mai complicată cu cât Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, la şefia căruia se află un reprezentant al pro-ruşilor lui Igor Dodon, refuză să îl înlocuiască pe Abraham. Mai exact, vineri, Ministerul Justiţiei a anunţat pe pagina sa de Facebook că Abraham figurează în continuare în comisie.

În legătură cu situaţia de la Chişinău, Sorin Ioniţă, directorului ONG-ului Expert Forum de la Bucureşti, a oferit următoarea explicaţie pe pagina sa de Facebook:

„Dacă vă întrebaţi ce mai face Pavel Abraham, miliţianul anilor ’80-’90, cadrist în MAI pe vremea lui Ceauşescu, apoi ciomag al PSD în Poliţie, avocat al interlopilor şi stâlp al anti-reformelor pe Antene TV, aflaţi că fericeşte Republica Moldova ca membru în comisia care va selecta judecătorul lor la CEDO. Maia Sandu vrea să-l scoată dar se opune cu ghearele şi dinţii partidul socialist pro-Kremlin, în special ministrul Justiţiei Fadei Nagacevski, aflat în dragoste mare cu Abraham al nostru.

Uite că unii nici cu pensie specială nu se liniştesc, insistă să facă pagube în continuare. În ţări cu oligarhie şmecheră ca Moldova nici Europa nu poate ajuta mult: aha, ne impuneţi consultant internaţional din UE? Luăm consultant internaţional, no problem: Abraham din România, ăl mai tare pe justiţie europeană. Asta în caz că vă întrebaţi cum ajung la CEDO iecsperţi ca Tudorel Toader. Astea sunt sinecuri importante care loializează casta judecătorească în ţări corupte.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe