Situaţia tricolorilor înainte de meciul cu Albania

"Procedurile de refacere a jucătorilor de la prima reprezentativă sunt de ultimă oră, moderne şi nu s-au comis erori în aplicarea acestora" - Laurenţiu Oproiu, medicul naţionalei României
(Echipa Naţională de fotbal a României/facebook)

Dan Laurenţiu Oproiu, proaspăt numit în funcţia de medic al selecţionatei ţării noastre a făcut unele declaraţii cu privire la starea de sănătate a elevilor lui Anghel Iordănescu înaintea meciului de duminică seara (22,00 ora României) de pe 'Stade de Lyon' din Grupa A a EURO 2016, pe care o va susţine în compania Albaniei.

''Informaţiile potrivit cărora medicaţia ar fi neadecvată sunt total nefondate, această medicaţie fiind utilizată la nivelul cluburilor europene de prestigiu în acest moment..Cât priveşte evaluarea situaţiilor medicale individuale, aceasta nu este efectuată empiric, în stilul vechiului staff medical, ci cu rigurozitate. Avem la dispoziţie investigaţii moderne pe care dorim să le exploatăm la maximum în stabilirea unui diagnostic cât mai exact, în funcţie de care să urmăm tratamentul corespunzător'' a afirmat Oproiu într-un comunicat apărut pe site-ul Federaţiei Române de specialitate

În vârstă de 41 de ani, Oproiu l-a înlocuit în funcţie pe Pompiliu Popescu. Fostul doctor al primei reprezentative afirmase zilele trecute despre prăbuşirea fizică şi medicală a jucătorilor din cauza erorilor făcute de Iordănescu şi de staff-ul medical.

"S-au comis erori în procedurile de refacere a jucătorilor, ceea ce e inadmisibil la acest nivel! Vreme de 26 de ani cât am lucrat la lot, nu mi s-a întâmplat să existe o asemenea prăbuşire fizică şi să cadă ca spicele. Mai mult, nu m-am confruntat niciodată cu probleme musculare, fiindcă am ştiut să le previn inclusiv printr-o medicaţie adecvată. Iordănescu habar n-avea de aceste detalii. El doar a profitat de binefacerile mele de-a lungul anilor. Acum au avut la dispoziţie chiar cinci zile între partide, 24 de ore în plus de refacere faţă de elveţieni şi tot n-au administrat corect această perioadă. La Euro 2008, de exemplu, au fost doar patru zile între meciuri. La un asemenea nivel, o zi în plus înseamnă enorm şi poate constitui amănuntul care să facă diferenţa. E echivalentul a şapte zile de odihnă pentru un om obişnuit".

Noua echipă medicală care se ocupă de refacerea jucătorilor este format din doctorul Dan Laurenţiu Oproiu, preparatorul fizic Marian Lupu, Iulian Mircea (asistent medical principal, fizioterapeut), Toma Vasilescu (fiziokinetoterapeut), Adrian Mirza (fiziokinetoterapeut), Gabriel Niculescu (kinetoterapeut/masor), Dragoş Paraschiv (kinetoterapeut/masor).