Mircea Geoană cere demisia lui Dragnea: Un lider cu o problemă atât de severă are impact asupra patidului

La scurt timp după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, Mircea Geoană i-a cerut şefului PSD să facă un pas în spate.
Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

În urma acestei condamnări definitive, Liviu Dragnea nu are decât o singură soluţie - să se retragă din fruntea PSD, a declarat vineri preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, citat de Agerpres.

"Nu vreau să comentez situaţia personală, nu acest subiect este important pentru noi, ci care este impactul acestei decizii asupra viitorului stângii româneşti şi este evident pentru toată lumea că domnul Dragnea nu are calificările morale şi cu această decizie definitivă nu are decât o singură soluţie — aceea de a demisiona din fruntea PSD. Acest lucru este obligatoriu şi din punct de vedere politic, şi moral, şi etic, şi regulamentar.

Înţeleg că există un regulament la PSD care spune extrem de clar că cei care au condamnări definitive trebuie să facă un pas în spate. Sper să urmeze o trezire la realitate, de prea multă vreme partidele tradiţionale, PSD inclusiv, se zbat într-o zonă de neclaritate morală. E nevoie de o conducere care să schimbe în profunzime modul în care politica se produce în România. Evident că mă uit şi eu cu mult interes la aceste evoluţii. Sunt alegerile locale care bat la uşă.

PSD pe care îl cunosc foarte bine are o capacitate de organizare care este importantă în continuare, dar toată lumea ştie că un lider care are o problemă atât de severă va avea un impact asupra credibilităţii întregului partid. Înlocuirea cât mai rapidă a domnului Dragnea cu o conducere, chiar interimară, care să permită să asigure o derulare corectă a alegerilor, este pasul obligatoriu de făcut", a declarat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne