Simulările pentru examenele naţionale încep pe 30 ianuarie

Elevi de liceu în bănci.Examen BAC (Epoch Times România)
Ioana Statescu
28.01.2013

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), simulările pentru examenele naţionale sunt programate să înceapă pe 30 ianuarie. Probele vor fi supravegheate cu camere video.

Simulările vor debuta cu proba de limba şi literatura română pentru examenele naţionale - bacalaureat şi evaluarea naţională. Elevii bucureşteni vor continua cu susţinerea simulării probei de matematică, pe 1 februarie, urmând ca pe 22 aprilie să se desfăşoare simularea probei de informatică, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei. Elevii vor mai susţine simulări la fizică, istorie, biologie şi chimie, informează realitatea.net.

”Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale (bacalaureat şi evaluare naţională) şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a acestor simulări vor avea nota scăzută la purtare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu. Această atenţionare va fi afişată pe uşile sălilor de concurs, cu precizarea "În atenţia elevilor", subliniindu-se că în cazul abaterilor elevul poate fi sancţionat prin scăderea notei la purtare, se arată în procedura de desfăşurare a simulărilor pentru examenele naţionale.

De asemenea, directorii de unităţi şcolare sunt direct responsabili de asigurarea prezenţei elevilor la simulări, nivelul de participare a elevilor la acestea reprezentând un criteriu în evaluarea activităţii directorilor pe anul şcolar în cursul căruia se desfăşoară simulările.

La simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat care vor avea loc pe 30 ianuarie şi 1 februarie vor putea participa şi absolvenţii de liceu din serii anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.

Simularea la evaluarea naţională va avea o durată de două ore, iar cea pentru bacalaureat, de trei ore. Scopul acestora este o mai bună cunoaştere pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor