Simonis, despre anunţul revenirii la normalitate: Cîţu vrea să obţină liniştea necesară pregătirii Congresului PNL

Alfred Simonis (Epoch Times România)
Andrei Popescu
06.04.2021

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, şi-a exprimat, la RFI, reticenţa în legătură cu anunţul premierului că România va reveni la normalitate începând cu 1 iunie, fiind de părere că Florin Cîţu încearcă să obţină “liniştea” de care are nevoie pentru organizarea Congresului PNL. În plus, Simonis a afirmat că social-democraţii nu susţin protestele anti-restricţii şi se delimitează de manifestanţii care îi acuză pe medici că sunt “criminali”.

“Orice veste de tipul acesta nu poate decât să sune foarte bine şi să ne bucurăm cu toţii. Evident că avem semne de întrebare şi îndoieli că lucrul acesta poate să se întâmple, pentru că noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de ieşire din carantină sau de eliminare a restricţiilor. Dacă acest anunţ cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele în societate şi a-i calma pe cei care vor să facă proteste, pot să înţeleg, însă gândiţi-vă ce mare le va fi dezamăgirea dacă nu se va întâmpla ca de la 1 iunie să ieşim cu totul din această izolare. Dacă mă întrebaţi pe mine, dar n-aş vrea să fiu ăla care e Gică-contra de fiecare dată, aceasta dată de 1 iunie este una menită pentru a câştiga domnul Cîţu liniştea de care are nevoie pentru a-şi pregăti Congresul în interiorul PNL şi a câştiga în societate liniştea, pentru că lucrurile au degenerat”, a precizat deputatul.

În ceea ce priveşte decizia Guvernului de a închide magazinele la ora 18, în localităţile unde rata de infectare depăşeşte anumite praguri, liderul PSD a afirmat că această restricţie s-a dovedit a fi una “extrem de proastă” şi duce la aglomerarea centrelor comerciale înainte de această oră.

“Restricţiile pe timp de noapte le-am înţeles de la început. E foarte uşor să spui că mergi la magazin noaptea la 2 şi de fapt să te duci la un prieten, la un pahar de ceva. În primă instanţă, nu am criticat nici măcar decizia de a închide magazinele la ora 18 şi vorbesc în nume personal (...), însă românul e inventiv şi dacă nu mai merge la magazin, merge la farmacie şi dacă nu merge la farmacie, merge la benzinărie. Evident că această măsură cu ora 18 nu face decât să aglomereze centrele comerciale înainte de oră 18. Deci o astfel de măsură care poate a avut intenţii bune la bază, dovedindu-se a fi una extrem de proastă, trebuie revocată deîndată”, a susţinut Simonis.

România a fost zguduită în ultima săptămână de proteste anti-restricţii în Capitală şi alte câteva zeci de oraşe, unele dintre ele fiind marcate de violenţe între manifestanţi şi jandarmi sau de opriri în faţa unor spitale unde s-au scandat slogane împotriva medicilor.

Întrebat dacă PSD susţine aceste proteste, Alfred Simonis a declarat că “nu”, acuzând că există tot felul de “insinuări” în acest sens.

“Nu aţi văzut nici un lider PSD sau apropiat al vreunui lider PSD care să fi fost la protestele acestea. De fiecare dată când partidele au organizat proteste şi nu şi le-au asumat, a reieşit foarte clar că în spate sunt partide. Se ştie foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste, nu am participat la ele. Asta nu înseamnă că nu susţinem dreptul de a protesta, însă atunci când protestezi împotriva medicilor şi-i faci criminali, e ceva ce nu pot accepta şi mă delimitez hotărât”, adăugat liderul deputaţilor social-democraţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor