Simona Halep, zi excepţională pentru sportiva noastră la turneul WTA de la Roma

Capul de serie numărul 1 al circuitului din capitala Italiei, a învins-o pe adversara sa din turul trei, ucraineanca Daiana Iastremska (20 ani, 29 WTA), vineri, cu scorul 7-5, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Zi excepţională pentru Simona Halep (28 ani, 2 WTA) la turneul Premier 5 “Internazionali d’Italia”, de la Roma.

După victoria din turul doi înregistrată în faţa italiancei Jasmine Paolini (24 ani, 99 WTA), cu scorul 6-3, 6-4, reprezentanta noastră a bifat un nou succes la competiţia dotată cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro.

Adversara sa din turul trei, ucraineanca Daiana Iastremska (20 ani, 29 WTA), a cedat după oră şi 27 de minute de joc efectiv cu scorul 7-5, 6-4.

Halep a arătat din nou maturitate în joc. După un început mai slab, românca şi-a păstrat calmul, s-a motivat, a avut ascendent moral vizibil pe tot parcursul duelului. A dat tornul la superlovituri, atitudine ce i-a adus calificarea în sferturi fără set pierdut.

Simona, care v-a implini în această lună 29 de ani, a gestionat foarte bine momentele importante ale duelului, a fost un hop trecut cu bine, pentru că constănţeanca nu a jucat chiar cel mai bun meci al ei. S-a văzut superioritatea Simonei.

Pentru calificarea în sferturi, Halep va fi răsplătită cu 190 puncte WTA şi 37.910 euro.

În sferturi, tenismana de la malul Mării Negre va sta faţă în faţă cu kazaha Iulia Putinţeva (30 WTA), care a învins-o păe compatrioata eie Elena Rîbakina (18 WTA, cap de serie nr. 10) , scor 4-6, 7-6(3), 6-2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport