Siegfried Mureşan: Turismul românesc, pe mâinile unui fost angajat la brutărie

În fruntea Ministerului Turismului a aterizat un domn în vârstă de 38 de ani care nu are nicio experienţă în acest domeniu şi care, în afară că a fost patru ani deputat, a mai lucrat într-un singur loc, la brutăria tatălui său, a atras atenţia europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Să nu vă surprindă de ce şi în anii următori România va rămâne într-o situaţie catastrofală în ceea ce priveşte exploatarea potenţialului turistic - va fi vina Guvernului, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Partidul lui Liviu Dragnea se laudă că va revigora turismul românesc, dar, potrivit europarlamentarului, în cei patru ani în care Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a fost condusă numai de oameni numiţi de Guvernul PSD (2012 - 2016), am ajuns de 10 ori mai slabi decât bulgarii la turism.

"În anul 2016, numărul turiştilor străini care au vizitat Bulgaria a fost de circa 8 milioane de persoane, mai mult decât toată populaţia ţării (7,35 de milioane de locuitori). Spre comparaţie, în România, în ultimul an, au fost 2,33 milioane de turişti străini, adică de aproape 9 ori mai puţin decât populaţia ţării. Şi asta în condiţiile în care avem o ţară de două ori mai mare decât Bulgaria ca suprafaţă şi cu o diversitate geografică mai mare şi cu un potenţial turistic de invidiat", a remarcat Siegfried Mureşan.

În opinia europarlamentarului, lucrurile nu au cum să se schimbe în următoarea perioadă de guvernare PSD şi nu cu noul ministru al Turismului.

"Mircea-Titus Dobre, un domn în vârstă de 38 de ani, nu are nicio experienţă în turism şi, în toată viaţa lui, în afară că a fost 4 ani deputat, a mai lucrat într-un singur loc, la brutăria tatălui său, Dobre & Fiii SRL, potrivit propriului CV de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Să nu vă surprindă de ce, şi în anii următori, România va rămâne într-o situaţie catastrofală în ceea ce priveşte exploatarea potenţialului turistic. Va fi vina Guvernului, întreprinzătorii privaţi vor lupta în continuare de unii singuri", a precizat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne