Primarul PSD din comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri UE din ţară, "executat" de colegii de partid

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, a fost exclus din PSD.
Primarul Gheorghe Damian
Primarul Gheorghe Damian (primariaciugud.ro)

Aflat la al cincilea mandat, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, Gheorghe Damian, vicepreşedinte PSD Alba, a fost exclus vineri din PSD ca urmare a deciziei Comitetului Executiv Judeţean. Edilul - care a câştigat ultimul mandat cu 85% din voturi - a anunţat că va contesta decizia, relatează News.ro.

Potrivit preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al organizaţiei a avut loc o analiză aprofundată a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare cât şi a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană şi s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi a consilierului judeţean Ioan Florea.

"Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie", a declarat Ioan Dîrzu, refuzând să ofere detalii concrete despre motivele care au stat la baza excluderii celor doi din PSD Alba.

La rândul său, primarul Gheorghe Damian a precizat că nu a participat la şedinţă şi a aflat despre excludere de la colegii săi de partid. "Nu ştiu care sunt motivele şi nu am avut nicio discuţie despre acest subiect. O să contest şi o să rămân fidel valorilor acestui partid", a punctat edilul.

Gheorghe Damian este vicepreşedinte al PSD Alba şi primar în comuna Ciugud de peste 16 ani, unde a atras fonduri europene de peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul localităţii pe 50 de ani.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

În 21 martie 2016, premierul de la acea dată Dacian Cioloş a lansat în această localitate "Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate «Reforma Cioloş se întoarce acasă»", eveniment la care au participat şi ministrul Agriculturii de atunci, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, precum şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani şi a măsurilor implementate de administraţia locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne