Severin, proaspăt ieşit din puşcărie: "Timmermans ne-a dat lecţii. E o neruşinare!"

Eliberat condiţionat după ce a executat doar o treime din pedeapsa primită pentru fapte de corupţie, fostul deputat european PSD Adrian Severin s-a arătat nemulţumit de prestaţia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, venit în vizită oficială în România.
Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Proaspăt ieşit de la Rahova, fostul europarlamentar Adrian Severin a criticat în termeni duri, într-o intervenţie la România TV, declaraţiile făcute la Bucureşti de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"Frans Timmermans ne-a dat lecţii astăzi. E o neruşinare", a declarat Adrian Severin, adăugând însă, că "e nevoie de o reformă în justiţie", potrivit România Liberă.

Adrian Severin, care a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul "Lobby în Parlamentul European", a vorbit şi despre situaţia din penitenciar:

"Am găsit în locul pe care l-am petrecut foarte mulţi deţinuţi politici. Au fost condamnaţi prin probe îndoielnice, nu erori judiciare. Este vorba de oameni din economie, oameni de afaceri. Sunt oameni infirmi, oameni cu cancer, cu dializă. E groaznic. Sunt oameni cu boli incurabile care zac în închisori. E o situaţie dezastruoasă. Mie mi s-a prelungit pedeapsa pentru că am criticat binomul SRI-DNA".

Reamintim că Adrian Severin, alături de alţi trei colegi europarlamentari de alte naţionalităţi, a fost ţinta unui scandal răsunător în primăvara lui 2011, după ce reporterii de la Sunday Times au arătat dovezi video că cei patru au fost dispuşi să intervină în Parlamentul European (PE) asupra unor legi, în schimbul unor sume de bani.

Pretinzând că sunt reprezentanţi ai unor corporaţii, reporterii sub acoperire au încercat să "cumpere" serviciile unor europarlamentari, cărora le-au promis sume consistente de bani, pentru a le susţine interesele în PE. Severin a fost unul dintre politicienii care s-au lăsat cumpăraţi de falşii corporatişti, contra sumei de 100.000 euro/anual, plus 4.000 de euro/zi, pentru fiecare zi în care ar fi susţinut interesele acestora în PE.

Pe parcursul documentării rechizitoriului DNA în dosarul Severin, unul dintre jurnalişti a declarat că, la baza acţiunii lor "sub acoperire", a stat suspiciunea că în Parlamentul European (PE) există "lobbyşti" care influenţau excesiv activitatea instituţiei.

"Din declaraţia martorului rezultă că: acesta este angajat al ziarului «The Sunday Times» cu sediul în Londra; că demersul său a fost unul jurnalistic pornind de la suspiciunea că existau lobbyşti care influenţau excesiv activitatea din cadrul Parlamentului European; că se plăteau sume de bani unor deputaţi în schimbul modificării legilor. Prin declaraţie, martorul confirmă toate întâlnirile şi discuţiile pe care, împreună cu martora, le-a avut cu învinuitul Severin Adrian", se arată în rechizitoriul DNA.

Acelaşi jurnalist, precizează anchetatorii, a depus un hard disk ce conţine înregistrări audio-video şi telefonice şi comunicări prin e-mail legate de faptele lui Severin. Afirmaţiile reporterului au fost confirmate de o declaraţie identică dată de o jurnalistă de la acelaşi ziar, au informat procurorii DNA.

DNA a mai luat declaraţii de la asistenta lui Adrian Severin la Bruxelles şi de la un alt europarlamentar implicat în acest caz. Declaraţiile acestora completează informaţiile date de reporteri şi converg spre vinovăţia lui Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne