"Sergiu Nicolaescu a ajuns la spital nemâncat de mai multe zile, a vrut să-şi petreacă sărbătorile în familie"

În cadrul unei conferinţe de presă, medicii de la Spitalul Elias din Bucureşti, unde Sergiu Nicolaescu a fost internat şi operat în luna decembrie, au făcut publică joi situaţia medicală a regretatului regizor de la internare până la momentul decesului.
Sergiu Nicolaescu, regizor, actor (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
03.01.2013

În cadrul unei conferinţe de presă, medicii de la Spitalul Elias din Bucureşti, unde Sergiu Nicolaescu a fost internat şi operat în luna decembrie, au făcut publică joi situaţia medicală a regretatului regizor de la internare până la momentul decesului.

„Sergiu Nicolescu era cunoscut cu diverticulită acută. Acum 48 de ore, s-a pus diagnosticul insuficientă respiratorie, necesitând terapie intesivă maximală. În această dimineaţă s-a instalat stopul cardiac, nu a răspuns la manevrele de resuscitare, la ora 8,20 s-a declarat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt Valentin Calu.

Sergiu Nicolaescu a sunat medicii spitalului înainte de sărbători acuzând dureri toracice, dar nu a dorit să fie internat, întrucât a dorit să-şi petreacă sărbătoarea de Crăciun în familie.

„Era inapetent de nenumărate zile. M-a sunat pentru dureri toracice. Nu a dorit să vină la spital. A vrut să îşi petreacă sărbătorile acasă, timp în care nu a mâncat. Avea durere în etajul abdominal superior şi încetinirea tranzitului intestinal. Din cauza aceasta a ajuns pe data de 26 decembrie la spital, nu mâncase de multe zile”, a declarat joi doctorul Safta.

Medicul Valentin Calu, cel care l-a îngrijit pe Sergiu Nicolaescu de mai bine de 12 ani, a mai declarat că primul puseu mai grav pe care l-a suferit regizorul Sergiu Nicolaescu a avut loc în anul 2000.

Dr. Calu a mai declarat că regizorul suferea de o maladie frecventă la persoanele vârstnice, care duc un tip de viaţă european, destul de des în patologia chirurgicală.

„Pe fondul vârstei şi al contuziei pulmonare a intervenit acest sfârşit”, a mai completat şeful secţiei ATI de la Spitalul Elias.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor