Şercan îl loveşte în plin pe noul rector al Academiei de Poliţie, numit în funcţie de ministrul Bode

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Jurnalista Emilia Şercan a publicat un nou material în PressOne, intitulat "Urgia la Academia de Poliţie (XII): Un rector. Două doctorate. Două plagiate", care îl loveşte în plin pe noul rector al Academiei de Poliţie, David Ungureanu, omul şefului MAI Lucian Bode.

"Noul rector al Academiei de Poliţie, David Ungureanu, a plagiat în cele două teze de doctorat, de unde şi frumosul titlu al anchetei de mai jos: 'Un rector. Două doctorate. Două plagiate'. Faptul că Ungureanu a plagiat nu reprezintă o surpriză. Alt lucru este surprinzător: într-o instituţie măcinată de scandaluri de plagiat din 2016 încoace, cu un fost rector acuzat de plagiat şi demis după ce a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul în care am fost ameninţată cu moartea, ministrul doctor Lucian Bode a ales să împuternicească pe cineva care avea deja una dintre teze cu suspiciune de plagiat. La finalul anului trecut, Academia de Poliţie a rămas fără acreditarea celor două şcoli doctorale din cauza neregulilor şi a plagiatului, decizie care reprezintă o premieră istorică pentru că în România nu a mai fost închisă niciodată o şcoală doctorală", a declarat Emilia Şercan, pe pagina sa de socializare.

Jurnalista a atras atenţia că, pe lângă închiderea şcolilor doctorale, Academia de Poliţie a primit încă patru sancţiuni.

"Printre ele este şi verificarea anti-plagiat – de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare – a tuturor tezelor de doctorat susţinute de cadrele didactice care au relaţii contractuale cu Academia de Poliţie şi care au obţinut titlul de doctor începând cu anul 2011. Trimiterea la CNATDCU a tezelor de doctorat ar trebui să fie gestionată de noul rector, cel cu două teze de doctorat plagiate, dintre care una susţinută chiar în instituţia pe care o conduce. La Academia de Poliţie arată că a început un puternic proces de reformă, în acord cu marele program naţional prezidenţial România educată, nu-i aşa?", a conchis Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne