Şeful SRI dă raportul la Senat

George Maior, directorul SRI a fost audiat la Comisia SRI din Parlamentul României în legătură cu Proiectul Roşia Montană
George Maior, directorul SRI a fost audiat la Comisia SRI din Parlamentul României în legătură cu Proiectul Roşia Montană (Epoch Times România)

George Maior a fost convocat la Senat, pentru a le explica membrilor Comisiei pentru Controlul SRI dacă preşedintele Traian Băsescu a fost informat cu privire la legăturile fratelui său cu clanul Bercea.

Vizita lui Maior la Senat vine ca urmare a iniţiativei lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului. În cadrul unui comunicat de presă dat publicităţii duminică, Tăriceanu informa că va face demersuri pentru ca SRI şi SPP să trimită Comisiilor Parlamentare rapoarte privind protecţia şefului statului "în cazul vizitelor la clanul Bercea."

Şeful Senatului, numit pe post de Victor Ponta, nu specifica în comunicatul său la ale cui vizite se referă, însă cerea ca SRI-ul să îi spună "dacă Preşedintele României a fost sau nu informat despre activităţile ilegale ale gazdelor sale şi în ce au constat aceste informări."

Potrivit lui Tăriceanu, SRI şi SPP ar fi fost obligate să asigure protecţia informativă a soţului sau soţiei preşedintelui şi a tuturor rudelor sale de gradul 1 şi au obligaţia să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activităţi cu caracter ilegal. Problema care se ridică însă este că fraţii şi surorile sunt consideraţi rude de gradul II, ori cel implicat în scandalul Bercea este fratele lui Băsescu, în legătură cu a cărui protecţie, conform legii invocate de Tăriceanu, SRI şi SPP nu au atribuţiuni.

Cu toate acestea, cele două servicii sunt sub control parlamentar şi anual, sau când Parlamentul hotărăşte, directorii celor două instituţii prezintă Parlamentului rapoarte cu privire la activitatea Serviciului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne