Şeful Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, urmărit penal

Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, a fost pus luni oficial sub acuzare, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, relevă Ministerul Public.
Liviu Şerbănescu
06.08.2012

Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, a fost pus luni oficial sub acuzare, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, relevă Ministerul Public.

Astfel, "procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 6 august, începerea urmăririi penale faţă de Constantin Manoloiu, "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzută de art. 248 raportat la art.248 indice 1 Cod penal", se precizează într-un comunicat de presă.

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că învinuitul, în calitate de director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, nu a respectat dispoziţiile art.5 din HG 682/7 iulie 2012 pentru stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul naţional din data de 29 iulie 2012, pentru demiterea preşedintelui României" mai precizeaz[ sursa citată.

Uite actul, nu e actul corect

Astfel, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei, a fost citat luni la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu adresele transmise Curţii Constituţionale pentru soluţionarea referendumului, întrucât informaţiile din acte se contrazic.

Chestorul Manoloiu ar fi eludat dispoziţiile legale incidente în materia atribuţiilor sale atunci când a comunicat numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente destinate desfăşurării referendumului naţional, chestorul cunoscând faptul că încalcă legislaţia în materie şi ignorând acest aspect, susţin surse judiciare.

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a comunicat Curţii Constituţionale, prin chestorul şef Constantin Manoloiu (subordonatul ministrului de Interne, Ioan Rus), semnatar, o adresă transmisă la data de 1 august 2012, în care este notat faptul că în listele electorale permanente utilizate la referendum au fost înscrise un număr de 18.292.514 persoane.

A doua zi, chestorul a transmis o a doua adresă, în care face o precizare în care confirmă nereguli din bazele de date cu privire la cetăţenii români morţi sau aflaţi în străinătate, în final notând că datele pot afecta numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente.

De asemenea, el a scris că nu-şi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, această atribuţie revenindu-i exclusiv Autorităţii Electorale Permanente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor