Şeful NATO îngrijorat de intensificarea violenţelor din Ucraina


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. (Captură Foto)

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi-a manifestat îngrijorarea faţă de intensificarea violenţelor şi a deplasărilor de echipamente militare de calibru mare în estul Ucrainei, susţinând joi că aceşti factori subminează acordul de pace semnat la Minsk.

Armata ucraineană a raportat că cel puţin 8 soldaţi a fost ucişi în estul Ucrainei în această săptămână în ciuda acordului de pace încheiat în 12 februarie, conform Yahoo News.

Separatiştii pro-ruşi şi trupele ucrainene se acuză reciproc de intensificarea atacurilor şi deplasarea de armament greu pe linia frontului.

“Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu violenţa intensificată în estul Ucrainei şi au fost înregistrate mai multe cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului”, a declarat Stoltenberg în timpul unei vizite în Islanda.

“Am observat noi deplasări de armament greu şi evident că acest lucru ne preocupă foarte mult pentru că subminează încetarea focului şi întregul acord de la Minsk.”

Şeful NATO a cerut ambelor tabere să respecte regimul de încetare a focului şi să implementeze prevederile acordului de la Minsk.

“Cer de asemenea Rusiei să înceteze sprijinul acordat separatiştilor şi să-şi folosească întreaga ei influentă pe lângă aceştia pentru a respecta încetarea focului şi a-şi retrage armamentul de pe linia frontului”, a adăugat Stoltenberg.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că forţele militare ruse nu se află pe teritoriul Rusiei, negând acuzaţiile făcute în ultimul an de Ucraina şi unele ţări occidentale că Moscova îi susţine pe rebelii pro-ruşi cu arme şi soldaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe