Şeful Loteriei Române, Adrian Manolache, a demisionat - surse

Loteria Română
Loteria Română (Facebook)

Şeful Loteriei Române, Adrian Manolache, a demisionat la finele acestei săptămâni din funcţia de director general, au declarat surse pentru Digi24.

Manolache este directorul instituţiei din primăvara anului 2013 şi va rămâne în funcţie până pe 8 mai.

Demisia lui Adrian Manolache vine pe fundalul uriaşului scandal declanşat de ancheta în care Compania Naţională Loteria Română (CNLR) şi alte trei persoane juridice sunt urmărite penal pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie de activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Reamintim că, în urmă cu trei zile, site-ul de investigaţii Rise Project anunţa că procurorii au blocat conturile Loteriei pentru obţinerea venituri din jocuri de noroc fără licenţă, precizând că loteria este anchetată penal pentru un presupus prejudiciu de peste 100 de milioane de euro, după ce a făcut afaceri cu firme conectate la un fost ofiţer STASI şi cu George Copos.

Anchetatorii ar urma să recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie şi de la cele trei companii private pentru veniturile încasate ilegal după 2009, când o ordonanţă de urgenţă a schimbat regulile pe piaţa jocurilor de noroc. Pentru recuperarea banilor, procurorii au cerut blocarea conturilor tuturor companiilor implicate, dar şi alte măsuri asiguratorii.

Potrivit Rise Project, Loteria Română a luat 6.263 de aparate electronice de la Lotrom, contract finanţat de celelalte două companii din grupul grec. Banii urmau să fie returnaţi din încasări. Potrivit acordului comercial încheiat, aparatele au fost însă înregistrate pentru un alt joc de noroc -“video-loterie” -, joc care este taxat diferit. Problemele sunt chiar mai vechi, arată sursa citată, precizând că Loteria ar fi trebuit să plătească taxe speciale pentru “păcănele” încă din 2006.

O zi mai târziu, în presă a apărut informaţia că toţi şefii Loteriei Române din perioada 2004-2015 urmează să fie investigaţi în acest dosar. Procurorii au pus sechestru pe cele peste 6.200 de" păcănele", relata vineri B1 TV.

Reamintim că, în urmă cu două zile, realizatorul TV Rareş Bogdan "profeţea" că Loteria Română este un buboi cu puroi care se va sparge în capul lui Sebastian Ghiţă, personaj ce ar fi preluat controlul afacerilor de la loterie, prin Mişu Adrian Manolache, actualmente demisionar.

"În cazul guvernării Ponta, Loteria Română a fost una dintre companiile care a fost sub controversa a doi oameni, sub atenţia a doi oameni: Liviu Dragnea împreună cu Remus Truică, Eugen Bejenariu, respectiv Sebastian Ghiţă, Victor Ponta. În cele din urmă, a câştigat echipa Sebastian Ghiţă. L-a impus pe Mişu Manolache, manager la Loteria Română, şi, de acolo, a început scurgerea de bani şi au început licitaţiile cu dedicaţie (...) E un buboi cu puroi care se va sparge exact în capul lui Sebastian Ghiţă, care a pus mâna, prin interpuşi, pe afacerile de la Loteria Română, în urmă cu doi ani şi jumătate", a declarat Rareş Bogdan

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne